Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Olandezul Bradley de Nooijer, șase pase decisive și un gol în sezonul 2021/2022. Fundașul cu apetit ofensiv!

ro

01 Jun, 2022 00:00 1797 Marime text

 
  • Brad a marcat primul său gol la Farul și în Liga 1 în victoria cu FC Botoșani, grație căreia Farul s-a calificat în play-off.
  • În sezonul trecut, golgeterul echipei de pe litoral a fost vârful spaniol Jefte Betancor, care a marcat de 16 ori în Liga 1, performanță cu care a ocupat locul doi în clasamentul „tunarilor“ campionatului.
  • Convocat în lotul României pentru primele meciuri din Liga Națiunilor, portarul Farului, Marian Aioani, a luat parte la un joc școală al tricolorilor, cu FC Voluntari II.
 
Sezonul 2021/2022 al Ligii 1 a fost cel în care fundașul stânga al Farului Constanța, olandezul Bradley de Nooijer, și-a etalat cel mai bine valențele ofensive. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a oferit șase pase decisive și a înscris un gol, la care se adaugă și alte reușite pe faza de atac.
 
Monitorizările firmelor de profil au scos în evidență că Bradley de Nooijer a fost jucătorul cu cea mai mare viteză și fundașul stânga din Liga 1 cu cel mai multe pase de gol. Brad a marcat primul său gol la Farul și în Liga 1 în meciul cu FC Botoșani (2-0), închizând tabela în minutul 90! Grație acelei victorii, Farul s-a calificat în play-off. De Nooijer a fost declarat omul meciului, dar a și fost inclus în echipa etapei a 29-a, ca și Dragoș Nedelcu, autorul primului gol al partidei.    
 
Vor să pătrundă în top 3 în Liga 1
 
„A fost un sezon favorabil, ne-am clasat pe un loc bun. Ne-am îndeplinit obiectivul, ceea ce a fost bine pentru noi, pentru club și pentru fani. Am avut multe pase de gol și mă bucur. Am spart și gheața, golul venind și într-un meci important. Vreau să mai înscriu, dar vom vedea. Suporterii ne-au ajutat mult, iar acasăîn special am jucat bine. Acum e vacanță, o perioadă foarte bunăpentru relaxare și pentru a veni mai buni în noul sezon. În stagiunea viitoare, vrem să terminăm în top trei și trebuie să luptăm pentru aceasta. Vrem să avem un sezon mai bun decât stagiunea 2021/2022. Cred că e posibil“, a declarat Bradley de Nooijer, la Farul TV.
 
A stat mult timp pe locul întâi
 
În sezonul trecut, golgeterul echipei de pe litoral a fost vârful spaniol Jefte Betancor, care a marcat de 16 ori în Liga 1, performanță cu care a ocupat locul doi în clasamentul „tunarilor“ campionatului, după Florin Tănase (FCSB), cu 20 de reușite. Jefte a stat însă mult timp pe prima poziție în topul marcatorilor din campionat, însă o accidentare, care l-a ținut mai multe meciuri departe de gazon, l-a împiedicat să se mențină până la final în vârful ierarhiei.
 
„Sunt atacant, trebuie să marchez“
 
„A fost un sezon bun pentru mine. Sunt mulțumit de fotbalul pe care l-am interpretat, dar, așa cum spun mereu, eu pun pe primul plan echipa. Am pătruns în play-off, dar se putea și mai bine, întotdeauna e loc de mai bine. Însă, în ansamblu, a fost bine, am câștigat multe meciuri. E important pentru mine că am fost golgeterul echipei. Sunt atacant, trebuie să marchez. Sunt fericit pentru aceasta, dar și pentru succesele echipei. Fanii au contat foarte mult, au fost mereu alături de noi. Avem în continuare nevoie de sprijinul lor. În vacanță, merg acasă, am nevoie să stau cu familia, cu băiatul meu. Este foarte important să mă refac, atât fizic, cât și psihic. Pentru sezonul viitor, trebuie să luptăm pentru toate obiectivele. Așa cum ne spune Mister mereu, trebuie să ne gândim numai la a câștiga“, a arătat, conform sursei citate, Jefte Betancor, cel care, pe lângă cele 16 goluri, și-a trecut în cont și două pase decisive în ediția trecută de campionat. 
 
Marian Aioani, în poarta FC Voluntari II la jocul școală
 
Convocat în lotul României pentru primele meciuri din Liga Națiunilor, portarul Farului, Marian Aioani, a luat parte la un joc școală al tricolorilor, cu FC Voluntari II, apărând, alături de Florin Niță, poarta echipei de Liga a 3-a. „Selecționerul Edward Iordănescu a organizat o ședință de pregătire specială pentru a pune la punct detalii tactice înainte de meciurile din Nations League. Tricolorii s-au antrenat pe stadionul Giulești într-un joc-școală, având ca adversar pe FC Voluntari II. Poarta ilfovenilor a fost apărată pe rând de Niță și Aioani. Partida a avut două reprize de câte 40 de minute și a fost un bun prilej pentru fotbaliștii noștri de a se acomoda cu arena unde vor întâlni Finlanda și Muntenegru, pe 11, respectiv 14 iunie“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Bradley de Nooijer, omul partidei Farul - FC Botoșani. A venit și primul său gol în Liga 1! (GALERIE FOTO)
 
Farul Constanța
Prinde-l dacă poți! Bradley de Nooijer, pe primul loc în Liga 1. Capitolele la care nu are rival în campionat (GALERIE FOTO)

 
Farul Constanța are cel mai bun cuplu de atacanți din Liga 1. Jefte Betancor și Adrian Petre au marcat împreună 23 de goluri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii