Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bradley de Nooijer, omul partidei Farul - FC Botoșani. A venit și primul său gol în Liga 1! (GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2022 00:00 2429 Marime text
Bradley de Nooijer
 
  • Fariștii Bradley de Nooijer și Dragoș Nedelcu au fost incluși în echipa etapei a 29-a a Ligii 1.
  • Succesul cu FC Botoșani i-a adus Farului calificarea în turneul play-off, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al formației constănțene, a subliniat meritele jucătorilor săi.
  • În meciul cu FC Botoșani, „Regele“ a început meciul în atac cu aceeași tripletă cu care abordase din primul minut și partida anterioară, cu FCSB (Ad. Petre - Betancor - Omoh).
 
Seria fastă la Farul Constanța a jucătorului olandez Bradley de Nooijer continuă. Fundașul stânga din Liga 1 cu cele mai multe pase de gol, șase, oferite până acum în acest sezon, jucătorul cu cea mai mare viteză și fotbalistul din prima divizie care a reușit cele mai multe centrări în acest campionat, apărătorul batav și-a trecut în cont în meciul cu FC Botoșani o nouă reușită în tricoul „alb-albastru“.
 
E vorba de primul său gol la Farul și în Liga 1, prin care a închis tabela în minutul 90, 2-0! Bradley ținea de mult timp să și puncteze ca „marinar“, iar acum și-a îndeplinit și acest vis. Grație realizărilor sale din partida cu FC Botoșani, de Nooijer (24 de ani) a fost declarat omul meciului, dar a și fost inclus în echipa etapei a 29-a, alături de un alt farist, mijlocașul Dragoș Nedelcu (25 de ani), autorul primului gol al partidei. „Unul dintre cei mai buni pasatori decisivi din campionat, fundaşul stânga al dobrogenilor a reuşit şi primul gol din carieră în Liga 1“ și „A avut o prestaţie consistentă la centrul terenului şi a marcat un gol“, s-a menționat referitor la Bradley de Nooijer și la Dragoș Nedelcu pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (cea care prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun „11“).
 
Echipa etapei a 29-a, penultima din sezonul regular, este: Căbuz (Chindia) - C. Tofan (FC Argeș), Ninaj (Sepsi), A. Burcă (CFR Cluj), de Nooijer (Farul) - C. Deac (CFR Cluj), Nedelcu (Farul), Cr. Tănase (FC Argeș), Bauza (FC U 1948) - Compagno (FC U 1948), Markovic (Universitatea Craiova). Antrenor, Dan Petrescu (CFR Cluj).
 
Se gândesc și la locul doi
 
„Am înscris un gol important și ne-am calificat în play-off, așa că sunt foarte fericit. A fost meci greu cu Botoșani, dar i-am analizat bine și i-am presat, nu mai știau ce să facă. Am jucat bine colectiv și ne-am impus meritat. În play-off, încercăm să ne clasăm pe locul trei, dar am putea trage de asemenea și la locul doi, pentru că avem echipă bună. Având în vedere cum a decurs meciul cu FCSB, e normal să ne gândim și la poziția secundă. Vrem să cîștigăm fiecare meci, așa că mergem la victorie și la Craiova (n.r. în ultima etapă din sezonul regular)“, a declarat Bradley de Nooijer, pentru Farul TV.      
 
„Succesul aduce bucurie și încredere“
 
Succesul cu FC Botoșani i-a adus Farului calificarea în turneul play-off, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al formației constănțene, a subliniat meritele jucătorilor săi.
 
„Sunt fericit, în primul rând pentru băieți, că au muncit din prima zi, mult, am crescut de la zi la zi. Am făcut și bune, și rele, dar la un moment dat cred că am avut o continuitate și am produs fotbal foarte bun, am fost puternici. Am jucat bine, și cu cei mari, și cu cei mici. Inclusiv adversarii au recunoscut că am fost mai buni ca ei, cum a fost cazul CFR-ului. Am pierdut acel meci, dar meritam să câștigăm lejer. Mulțumim suporterilor, tot stadionul a cântat, ceea ce e un lucru extraordinar. Succesul aduce bucurie și încredere. Ne face pe toți să creștem și să dezvoltăm o echipă care să joace fotbal și să vrea să câștige meci de meci. Indiferent pe cine întâlnește, să-și dorească să se impună. Ne folosim principiile în funcție de adversar, de valoarea și calitatea lui. Ne adaptăm. La ultimele două meciuri, am demonstrat că știm să ne și apărăm, să atacăm și rapid. Am făcut lucruri bune, iar jucătorii s-au depășit. Au făcut două meciuri mari și nu ai cum să nu le recunoști meritele“, a spus Gică Hagi.
 
Aceeași tripletă ofensivă
 
În meciul cu FC Botoșani, „Regele“ a început meciul în atac cu aceeași tripletă cu care abordase din primul minut și partida anterioară, cu FCSB (Ad. Petre - Betancor - Omoh), Jefte Betancor, golgeterul campionatului, și Adrian Petre fiind din nou în același timp pe teren. De asemenea, Hagi a apelat din nou la tânărul Dan Sîrbu (18 ani), pe care îl debutase contra FCSB.
 
„Am fost în dubiu înainte de meci în a folosi cei trei atacanți, care au depus un efort foarte mare cu FCSB. La aproape patru zile, au jucat un nou meci greu, dar au făcut-o foarte bine, au dat cât au putut. S-a văzut din minutul 50 sau 60 că nu mai puteau. I-am schimbat, i-am pus pe cei tineri, care știam că vin cu energie bună. Am fost inspirat în decizii, inclusiv cu Sîrbu fundaș dreapta. La București a jucat mijlocaș, acum lateral dreapta, îl veți vedea și fundaș central. Mie îmi plac jucătorii care au polivalență, interpretează mai multe posturi. Ușor - ușor, veți vedea tot mai mult băieții tineri pe care îi avem. Suntem o echipă puternică, ce joacă un fotbal bun și știe să atace și să se apere. Vom fi o nucă tare, meci de meci vom dori să câștigăm. Aceasta e mentalitatea mea, asta transmit în fiecare zi. Mai apar însă și înfrângeri, dar le analizăm și ne vedem defectele, capitolele la care trebuie să progresăm. Ne spunem în față lucrurile, recunoaștem unde avem mai mult de muncit. Nu am câștigat campionatul, nu suntem pe doi sau pe trei. Totul e frumos în față. Știu că în play-off e oxigen și încredere multă, care va veni la fiecare. Vom lua fiecare meci în parte“, a menționat Gică Hagi.
 
„Am făcut o ieftineală de 20.000 pe lună“
 
Managerul tehnic al Farului a arătat că transferurile operate atât în vara lui 2021, cât și în această iarnă au fost inspirate. „Mulțumirea mea ca manager e că am format un grup foarte bun, care primește puține goluri și a început să marcheze. Și în vară, și în iarnă, am făcut mișcări foarte bune. Nu vreau să mă laud acum, dar trebuie să o zic, pentru că am făcut o ieftineală la conducere de 20.000 pe lună. Deci nu am mărit bugetul, ci l-am ieftinit. Iar echipa merge bine și arată bine la fiecare meci. Avem un lot echilibrat, bun, chiar dacă l-am vândut pe Ghiță, care merita însă. Știam că am Mladen, am Artean, am Sîrbu, am Dănuleasă, am Bîrzu, Buta. La 2002 - 2003, sunt mulți jucători care merită și trebuia să le dau și lor spațiu. Din vară, vor apărea mulți, cei care joacă la Liga a 3-a și sunt campionii României. Formăm campioni și ați văzut că Sîrbu face față, intră pe orice post. E mare, puternic, iar ca el mai sunt și alții“, a spus Hagi.
 
„În viață depinzi numai de tine, nu de alții“
  
Acesta îți conduce echipa după principii care vizează încrederea în forțele proprii și o mentalitate de învingător, cele după care se guvernează în viață și în carieră și el.
 
„Eu transmit echipei o singură mentalitate: în viață depinzi numai de tine, nu de alții. Nici măcar de părinți, la un moment dat. Tu îi ajuți pe părinți după, dacă ești bun. Toți învață cu mine aceasta. Așa am crescut, aceasta e mentalitatea mea și acest lucru îl fac. Ca și ei să fie puternici, să conducă, să facă bine. La un moment dat, le întorci părinților tot ce ai tu, îi faci fericiți. Am avut familie bună, care m-a educat și m-a crescut bine. Din păcate, nu au trăit mult alături de mine când aveam faimă și eram bogat, dar știu că m-au educat bine și au crescut un jucător care are o mentalitate de învingător. Cum zic eu, nu m-am născut să exist, ci să câștig. Același lucru li-l zic și elevilor mei, chiar dacă mai pierd, și e logic să și pierzi, întrucât înfrângerea face parte din joc. Ea vine ca să te analizezi, să te echilibrezi, să vezi lucrurile și să mergi înainte. Nu suntem perfecți, vrem să progresăm mereu. E greu să ajungi la perfecțiune, iar, când ajungi, iți trebuie iar ceva care să te motiveze“, a spus Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a învins FC Botoșani și s-a calificat în play-off (GALERIE FOTO)

Farul Constanța
Prinde-l dacă poți! Bradley de Nooijer, pe primul loc în Liga 1. Capitolele la care nu are rival în campionat (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii