Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gol și pasă decisivă. Robert Moldoveanu, omul meciului cu FC Voluntari „Sunt fericit că am venit la Farul. Capăt încredere pe zi ce trece“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

15 Feb, 2022 00:00 3155 Marime text
  • Intrat pe teren în minutul 71, Robert Moldoveanu a marcat un minut mai târziu, la prima atingere de balon.
  • Aflată în clasament pe loc de play-off, șase, cu 39 de puncte, dar cu un meci în minus, Farul are 11 victorii, șase egaluri și opt eșecuri în 25 de partide, golaveraj 30-17.
  • „Marinarii“ dispută partida restantă cu Academica Clinceni, din deplasare, joi, 17 februarie, iar luni, 21 februarie, întâlnesc la Ovidiu FC Argeș.
 
În meciul câștigat de Farul Constanța cu FC Voluntari, 3-0 la Ovidiu în etapa a 26-a a Ligii 1, atacantul Robert Moldoveanu a marcat primul său gol în tricoul alb-albastru. Deși a evoluat numai în ultimele 20 de minute, vârful de 22 de ani a avut o partidă plină de reușite. Tânărul fotbalist și-a trecut în cont și o pasă decisivă, iar la final a fost desemnat omul meciului.
 
Venit de la Dinamo în luna ianuarie a acestui an, Robert Moldoveanu a intrat pe teren cu FC Voluntari în minutul 71, iar, la scurt timp, în minutul 72, la prima atingere de balon, a marcat golul de 2-0! Ulterior, în minutul 86, i-a pasat foarte bine, din prima, lui Florin Purece, care a închis tabela. Jefte Betancor, golgeterul Farului și al campionatului, a fost suspendat la acest meci. Titular, ca vârf central, a jucat Adrian Petre (autorul primului gol, în minutul 15), iar în locul lui Petre a intrat Moldoveanu. 
 
Ce i-a spus Hagi
 
„Sunt foarte bucuros că am putut să-mi ajut echipa. Sper să o țin tot așa. Când am intrat pe teren, Mister mi-a spus să am încredere în mine și să joc ce știu, ceea ce am și făcut. Am trecut printr-o perioadă grea și nu am mai jucat de mult, iar de la golul acesta sper să-mi revin la forma pe care o aveam înainte. Capăt încredere pe zi ce trece. Sunt fericit că am venit la Farul și îi mulțumesc domnului Hagi pe această cale. Lupta pentru titularizare în atac este acerbă la Farul. Fiecare jucător e important. Chiar dacă ești titular sau începi meciul ca rezervă, trebuie să intri și să-ți faci treaba. M-am integrat foarte bine, mă simt bine și sper ca Mister să aibă încredere în continuare în mine“, a declarat Robert Moldoveanu, la Farul TV.
 
Șef de generație
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat că Robert Moldoveanu e un vârf iute și mobil, care poate interpreta trei roluri în teren. „Pe Moldoveanu îl știu de mic, a fost un șef de generație. E număr 9, dar poate juca și în bandă, și al doilea vârf. Are calități bune. Ușor-ușor, crește în fiecare zi cu noi, se simte bine. S-a văzut pe teren că are plăcerea de a juca fotbal și cred că o va face din ce în ce mai bine. Față de Adi și de Jefte (care sunt mai masivi), el e mai iute și mai mobil, putând juca în trei poziții. E un lucru bun pentru noi că marchează și el, ca și toți atacanții, de altfel. Nu-l uit nici pe Omoh, un alt nou-venit, care ne ajută și el“, a punctat Hagi.
 
În afară de Dinamo, Moldoveanu a mai jucat la FC Brașov și la Petrolul Ploiești. În Liga 1, a ajuns la șapte goluri și la nouă pase decisive. Este fost internațional Under-15, Under-17, Under-19 și Under-21 al României.
 
A schimbat poziția celor trei atacanți
 
În meciul cu FC Voluntari, Hagi a operat trei schimbări la pauză, intrând Mladen, Purece și Ciobanu. „Înlocuirile au fost inspirate, jucătorii au dat un randament foarte bun. Am schimbat poziția celor trei atacanți, nu au mai fost în linie, ci 2 cu 1, iar lucrurile au mers bine. Jucăm din trei în trei zile și trebuia să le dau minute și altora. Cei care au venit în pauza competițională, dar și Adi Petre, care a stat pe bancă, însă mereu a dat randament foarte bun, ne ajută. Suntem un grup bun, creștem împreună“, a mai spus managerul tehnic al echipei de pe litoral.
 
103-77 la atacuri
 
Autorul ultimului gol, Florin Purece, a menționat că „marinarii“ au obținut o victorie frumoasă, muncită și foarte importantă. „Ne bucurăm pentru cele trei puncte obținute și mergem încrezători în continuare. De câte ori se apelează la mine, încerc să-mi fac datoria și să ajut cât mai mult. Acum am reușit să și înscriu, mă bucur și sper să o țin tot așa“, a spus Purece, la Farul TV. Cifrele partidei cu FC Voluntari vorbesc despre dominarea Farului: posesie - 59% - 41%; șuturi - 11-5; șuturi pe poartă - 7-2; cornere - 6-7; atacuri - 103-77.  
 
Seria lui FC Voluntari, întreruptă
 
Un alt mijlocaș al „marinarilor“. Andrei Ciobanu, a arătat, conform sursei citate: „Un meci foarte greu, cu o echipă valoroasă, care se bate și ea la play-off. Aveam nevoie de acest succes. Nu contează cine joacă din primul minut, avem meciuri din trei în trei zile. Cei care intră de pe bancă trebuie să-și facă treaba cât mai bine și să aducă un plus. Ne bucurăm că am întrerupt seria de 11 meciuri fără înfrângere a FC Voluntari, o echipă care a jucat foarte bine tot sezonul, dar satisfacția mai mare e că am obținut cele trei puncte“.
 
Urmează restanța cu Academica Clinceni
 
Aflată în clasament pe loc de play-off, șase, cu 39 de puncte, dar un meci în minus, Farul are 11 victorii, șase egaluri și opt eșecuri în 25 de partide, golaveraj 30-17. „Marinarii“ dispută partida restantă cu Academica Clinceni (locul 16, ultimul, cu 11 puncte), din deplasare, joi, 17 februarie, de la ora 20.00, iar luni, 21 februarie, de la ora 17.30, întâlnesc la Ovidiu FC Argeș (locul 7, cu 38 de puncte), în etapa a 27-a.             
 
„În continuare, trebuie să o luăm pas cu pas. Primul e meciul cu Clinceni, din care trebuie să luăm toate cele trei puncte. La fel și cu FC Argeș, în partida următoare, și să ne calificăm în play-off, întrucât acolo este locul nostru“, a spus Robert Moldoveanu. „Joi, avem iar meci greu, cu Clinceni. Sperăm să câștigăm din nou și să ne ducem cât mai sus în clasament“, a menționat și Andrei Ciobanu. „Ne gândim acum la următorul meci, pe care trebuie să-l câștigăm“, a punctat Florin Purece.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
„Am făcut cea mai bună alegere“
Robert Moldoveanu, onorat să lucreze la Farul sub bagheta lui Gică Hagi

 
Farul Constanța, mișcări „gândite bine“ pe piața transferurilor. „Ne interesează foarte mult acest tip de jucător“ (GALERIE FOTO)
 
Liga I
Victorie categorică pentru Farul Constanța. S-a impus cu 3-0 în partida cu Voluntari (GALERIE FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii