Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Entuziasmant! FC Viitorul a surclasat Dinamo Gică Hagi - „Sunt mândru de echipa mea. Se întâmplă ceva frumos, cu tineri, la Constanţa!“

ro

03 Dec, 2018 00:00 1343 Marime text
Patru victorii şi un egal. Acesta este bilanţul FC Viitorul în ultimele cinci meciuri de campionat, performanţă care a făcut ca, sâmbătă seară, după victoria entuziasmantă cu Dinamo, 4-1 la Ovidiu, echipa lui Hagi să urce pe locul doi în clasamentul intermediar al Ligii 1.
 
La final, Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a subliniat însemnătatea succesului contra „câinilor roşii“, care putea fi şi mai categoric, dacă Măţan nu rata un penalty în ultimele secvenţe ale partidei! „Ştiam că Dinamo avea nevoie de victorie, de puncte. Am fost destul de circumspect înainte de meci, n-am crezut că echipa poate juca atât de bine. Am motivat-o foarte bine în dimineaţa meciului. În această perioadă a anului, ca să câştigăm, trebuie să alergăm foarte mult. Le-am spus că trebuie să respectăm principiile noastre, posesia şi presiunea. Le-am arătat imagini din meciurile noastre importante cu Dinamo. Ce am văzut pe teren m-a convins că tot ce am făcut în pregătirea meciului a fost foarte bine. În această seară (n.r. sâmbătă), Viitorul a făcut un meci mare, contra unui adversar puternic. A venit la Ovidiu lovit în orgoliu, dovadă că după 0-1 ne-au egalat. Ştiam că Mircea (n.r. Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo) va începe cu doi atacanţi, să forţeze, şi am pregătit alternativa. Nu am cum să nu fiu fericit, mai ales că din minutul 60 am jucat cu mulţi jucători tineri. Foarte mici, iuţi şi tehnici. Am terminat meciul cu şapte - opt jucători născuţi în anii 1997, 1998 şi 1999. Un lucru fantastic, şi contra lui Dinamo. Asta înseamnă că în Academie lucrăm bine. E o victorie fantastică, ce ne dă încredere. Dar să nu uităm că mai avem patru meciuri în acest an, iar adversarii sunt foarte buni. Bucuria va dura până mâine (n.r. ieri), apoi avem două deplasări dificile în această săptămână (n.r. miercuri cu Gaz Metan Mediaş şi duminică, împotriva lui FCSB, ambele în deplasare). Trebuie să arătăm cât de valoroşi suntem“, a spus Hagi.

„Dacă nu jucam în zece oameni, nu ştiu ce se întâmpla“

Mircea Rednic a reliefat faptul că, până în momentul în care a rămas în inferioritate numerică, în minutul 32, Dinamo a fost la înălţime, iar „dacă nu jucam în zece oameni, nu ştiu ce se întâmpla“. „Îmi pare rău de acest rezultat. Îmi e şi greu să vorbesc. Până în minutul în care Olteanu a fost eliminat, cred că Dinamo a fost bine. M-a mulţumit cum au evoluat jucătorii. Când ai un jucător eliminat şi la puţine minute distanţă primeşti al doilea gol, e greu să joci contra unei echipe bune, care are posesie, circulaţie şi o omogenitate superioară. Nu vreau să spun că au mai multă calitate, că apoi iar se spune că Rednic îşi critică jucătorii. Cu un om în plus, Viitorul nu a fost periculoasă. Spre sfârşit, când am făcut multe greşeli în apărare, am lăsat multe spaţii, am fost surprinşi de jucători cu viteză şi cu tehnică foarte bună şi a venit şi golul trei. Noi am riscat mai mult. A trebuit să-l schimb şi pe Cooper, întrucât, la maniera de arbitraj, primea şi al doilea galben. Mai ales acasă, Viitorul e o echipă foarte puternică, însă, chiar şi în zece oameni, nu am renunţat. La 2-1, am avut ocazia de a egala. Ne-au surprins pe contraatac, ne-am complicat. Dacă nu jucam în zece oameni, nu ştiu ce se întâmpla. Oricum, al doilea fault al lui Olteanu nu a fost de galben. Cât am fost 11 la 11 nu a fost nicio diferenţă între cele două echipe. Bravo Viitorului pentru victorie, felicitări, dar atenţie că vin cupele europene. Acolo să-i vedem!“, a punctat Rednic.

„La mine nu se plânge“

Ianis Hagi a făcut un meci memorabil contra lui Dinamo. A marcat de două ori (una dintre reuşite fiind din lovitură liberă), a scos un penalty şi a contribuit decisiv la primul gol al FC Viitorul. Pentru executarea loviturii de la 11 m, din prelungirile partidei, a fost desemnat să execute Măţan, care intrase pe teren în minutul 54 şi avusese o evoluţie bună până atunci, oferind şi o pasă de gol. Măţan a ratat însă, iar această nereuşită l-a făcut să plângă după meci. „Nu contează că a ratat. Lui Măţan mâine (n.r. duminică) o să-i fac contract nou, să vină şi el la nivelul lui Drăguş, al lui Băluţă şi al lui Ianis. El a rămas în spate. Am fost supărat pe el înainte. Acum sunt cu el, lângă el, îi voi face contractul care trebuie. Mâine (n.r. ieri), îi facem contractul, pentru a-i da încredere, întrucât e un jucător foarte bun al nostru, de viitor. A plâns în vestiar. I-am zis că nu mai are voie să plângă, la mine nu se plânge. Din contră, trebuie să fii puternic, realist şi să te lupţi în continuare. Am vorbit cu el. Îi facem un contract nou, pentru că merită, e un produs de-al nostru foarte bun“, a precizat Gică Hagi.

Cel mai mare câştig al meciului cu Dinamo

Managerul tehnic al FC Viitorul a arătat care a fost cel mai mare câştig al FC Viitorul după victoria cu Dinamo. „După acest meci, pot spune că avem o identitate. Acesta e câştigul cel mai mare al Viitorului din această seară (n.r. sâmbătă). Producem permanent jucători, iar în Liga a 2-a avem împrumutaţi 20 de tineri. În fiecare zi devenim mai puternici. Forţa noastră e în această identitate. În cei zece ani, am învăţat un concept tehnic. De la anul, începem perfecţionarea lui. Trebuie să fim la alt nivel de exigenţă, să devenim europeni. Aurul României este tineretul. Eu am înţeles acest lucru şi voi merge în continuare pe această linie. Aceasta e forţa noastră. Echipa mea are personalitate. Sunt mândru de ea. Se întâmplă ceva frumos, cu tineri, la Constanţa“, a spus „Regele“.

Primul lucru, să ştii să ataci

Sub bagheta lui Gică Hagi, primul lucru pe care trebuie să ştii să-l faci în fotbal, indiferent de adversar, e să ştii să ataci, a subliniat managerul tehnic al FC Viitorul. „Strategia noastră e să încercăm să devenim cei mai buni. Să câştigi cu Dinamo de această manieră… Viitorul a avut merite în tot ce s-a produs în teren. Totul a fost provocat de noi. Am ştiut să ne impunem, să facem fotbal, să ducem lucrurile ca adversarul să ajungă să greşească. La mine, primul lucru pe care trebuie să ştii să-l faci în fotbal, indiferent de adversar, e să ştii să ataci, care e lucrul cel mai greu în fotbal. De aceea suntem diferiţi noi“, a spus Gică Hagi.

100.000 de euro investiţi în întreţinerea gazonului 

Spre deosebire de alte suprafeţe de joc din Liga 1, afectate serios în această perioadă de starea vremii, gazonul terenului principal al Academiei Hagi, de la Ovidiu, cel pe care s-a jucat meciul FC Viitorul - Dinamo, a fost foarte bun. „De la suma totală din drepturile de televizare, cheltui 100.000 de euro. E simplu, e o obligaţie de-a noastră. Nu fac nimic deosebit. Suntem la nivelul Ligii 1 şi vrem să mergem în Europa. Suntem obligaţi. Dintr-o logică noi facem, mamă, un lucru extraordinar! Mai sunt şi alte echipe în LIga 1 cu gazon bun. E fundamental“, a punctat Hagi.

„Ajutaţi-ne să-l găsim“!

Pe pagina de Facebook a Academiei Hagi a fost postat un filmuleţ în care se subliniază, cu umor: „Paparazzi şi-au făcut treaba şi l-au surprins pe şeful bazei Academiei Hagi dansând pe imnul lui Dinamo, înaintea confruntării FC Viitorul - Dinamo. Veselia lui dinaintea meciului s-a transformat într-o tristeţe depresivă, oficialul Viitorului nemaifiind văzut la vestiare după încheierea partidei. Ajutaţi-ne să-l găsim!“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Victorie mare! FC Viitorul a învins Dinamo cu 4-1 la Ovidiu. Gazdele au ratat și un penalty! (galerie foto)
 
Golul 300 al FC Viitorul în Liga 1, marcat în meciul cu Dinamo, îi aparţine lui Ianis Hagi
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii