Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Măţan, de la FC Viitorul în SUA, la Columbus Crew „E un pas înainte pentru mine”

ro

12 Mar, 2021 15:00 3405 Marime text
  • Columbus Crew este campioana en-titre a SUA.

Alexandru Măţan s-a transferat de la FC Viitorul la Columbus Crew, campioana SUA din 2008 şi 2020, şi spune că această mutare e un pas înainte în cariera sa.
 

Orice jucător din România îşi doreşte să ajungă în campionatul Americii, care e în plină dezvoltare, de la an la an. Pentru mine e un lucru foarte bun. MLS mă poate propulsa într-un campionat tare din Europa. De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung să joc într-o ligă din afară. A fost cea mai concretă ofertă. M-am simţit dorit. E campioana Americii. E un pas înainte pentru mine. Vrau să mă integrez cât mai repede în echipă şi să joc meci de meci, făcând-o cât mai bine, a declarat extrema de 22 de ani, pentru site-ul oficial al FC Viitorul.


Măţan a precizat că prezenţa sa la Academia Hagi a contat foarte mult în formarea sa ca jucător.

Am petrecut aproape 12 ani aici. Mi se zbârleşte pielea când mă gândesc că voi părăsi clubul, dar asta este, trebuie să mergem înainte. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, atât în momentele bune, cât şi în cele mai puţin bune. Le urez baftă celor de la Viitorul, să-şi atingă obiectivele, iar echipa să se claseze de acum înainte numai în play-off. Îmi va fi dor de ei. Academia şi Viitorul sunt ca a doua mea casă. Cred că am petrecut mai mult timp cu oamenii de aici decât cu familia mea. E un club care înseamnă foarte mult pentru mine. Fanii să nu-şi piardă niciodată speranţa în FC Viitorul, întrucât e una dintre cele mai bune echipe din România, a mai spus tânărul fotbalist.


Chiar dacă va juca într-o ţară la mare depărtare de România, Alexandru Măţan se gândeşte în continuare şi la echipa naţională de tineret.

Este posibil ca, evoluând peste Ocean, să-mi fie mai greu în perspectiva participării la Campionatului European, dar, până la urmă, este decizia lui Mister dacă se va baza sau nu e mine. Eu mă pregătesc mereu 100% şi voi da mereu totul pentru Naţionala României. La turneul final, în primul rând trebuie să ieşim din grupă, iar apoi vom încerca să facem o surpriză frumoasă, a precizat Măţan. 

Citeşte şi:

Alexandru Mățan schimbă continentul. Mijlocașul Viitorului a semnat cu Columbus Crew

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii