Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara, două victorii Debut perfect pentru România la Campionatul Mondial

ro

29 Feb, 2016 00:00 2705 Marime text

 
Formaţia naţională feminină de tenis de masă (senioare) a României a debutat perfect la Campionatul Mondial pe echipe, de la Kuala Lumpur (Malaezia). Condusă de pe margine de selecţionerul Viorel Filimon, din Constanţa, tricolorele evoluează în prima grupă valorică a competiţiei şi au câştigat cu 3-0 primele două meciuri jucate, cu Malaezia şi Spania.
 
În ambele confruntări, numărul unu al echipei României, constănţeanca Eliza Samara, a realizat câte o victorie clară (3-0), în confruntarea cu Spania dispunând de o sportivă de origine asiatică, Xuan Zhang. În următorul meci, România, care are în lot şi o a doua constănţeancă, Cristina Hârâci, se va confrunta cu favorita grupei, China, care a triumfat şi ea cu 3-0 în primele două partide, în care a întâlnit Ungaria şi Malaezia. După două etape, clasamentul este următorul: 1. China - 4 puncte (2 victorii), 2. Taipei - 4p (2 victorii), 3. România - 4p (2 victorii), 4. Ungaria - 2p (2 înfrângeri), 5. Spania - 2p (2 înfrângeri), 6. Malaezia - 2p (2 înfrângeri).

Înfrângere la băieţi

În prima seria valorică a Mondialelor evoluează şi echipa masculină a României, care a pierdut însă meciul de debut, 0-3 cu Hong Kong, partidă în care constănţeanul Constantin Cioti a cedat cu 0-3 în meciul susţinut. Următorul meci al României e contra Rusiei. Pe lângă cele trei echipe menţionate, din grupă mai fac parte Coreea, Croaţia şi Italia. În afară de Cioti, în lotul tricolor se mai află un constănţean, Andrei Filimon.

Noi victorii la Manama

La Openul de juniori şi cadeţi al Bahrainului, de la Manama, Cristian Pletea şi Mihaela Plăeaşu, de la Constanţa, şi-au continuat şirul victoriilor, după medaliile de aur de la echipe. Pletea s-a oprit în semifinale la simplu şi la dublu juniori. În prima secţiune, constănţeanul a cedat în penultimul act cu 1-4 (7-11, 11-7, 11-13, 11-13, 8-11) la Rashed Sanad (Bahrain). La dublu, Pletea a făcut pereche cu Rareş Sipoş, iar cei doi fost învinşi în semifinale de cuplul Alexandru Manole - Rashed Sanad, scor 1-3 (11-3, 13-15, 11-8, 4-11).
 
La dublu junioare, perechea Plăeaşu - Andreea Dragoman a disputat finala, ieri, contra Andreei Clapa şi a Selenei Selvakumar (India), româncele evoluând însă direct în ultimul act, în condiţiile în care în cadrul probei au participat numai trei perechi. Victoria i-a revenit cuplului Clapa - Selvakumar, cu 3-1 (11-5, 5-11, 11-9, 12-10). La simplu, Mihaela Plăeaşu s-a oprit în semifinale, în urma înfrângerii cu 1-4 (9-11, 11-3, 7-11, 4-11, 3-11) din partida cu Andreea Dragoman. Ieri, la Constanţa s-a încheiat stagiul de pregătire pentru juniori mici, desfăşurat, timp de opt zile, sub coordonarea antrenoarei Elena Sebe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii