Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:18 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ediţia 2015 a Triathlon Challenge Mamaia se anunţă a fi explozivă

ro

21 Aug, 2015 00:00 832 Marime text

Ediţia 2015 a evenimentului sportiv Triathlon Challenge Mamaia se anunţă una explozivă prin premiile puse la bătaie, prin calitatea participanţilor, prin locul de desfăşurare şi, mai ales, prin miza europeană. În acest an, triatlonul de la Marea Neagră este Cupă Europeană Premium.
 
Evenimentul este cu atât mai important cu cât au loc maximum trei evenimente premium pe an la nivel de continent. În 2015, vor fi doar două cupe premium în Europa, Triathlon Challenge Mamaia şi Holten Triathlon, fapt ce plasează România în topul ţărilor cu un potenţial enorm de creştere din punct de vedere sportiv şi competiţional. Triathlon Challenge Mamaia este cel mai mare triatlon din Europa de Est şi Balcani şi este etapa finală (a şasea) din Romanian Triathlon Series.
 

Fond de premii dublu

Între 4 şi 6 septembrie, la ediţia a şaptea a concursului Triathlon Challenge Mamaia, participanţi din peste 20 de ţări se vor lupta pentru un fond de premii dublu faţă de anul trecut, adică 25.000 de euro! De asemenea, punctajele în clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normală la 400 pentru cupa premium. Există astfel garanţia că, la Mamaia, se vor întrece unii dintre cei mai buni triatlonişti din lume. În lista punctelor ITU, cupa europeană şi cupa premium au acelaşi număr de puncte pentru câştigător, 200. Cupa Premium este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. Triathlon Challenge a arătat că poate face faţă provocărilor logistice şi de organizare, iar organizatorii spun că va demonstra anul acesta că este o competiţie demnă de triatloniştii cei mai buni din lume.

Antoanela Manac reprezintă Constanţa

Înscrierile sunt în toi pe site-ul european oficial. Ieri, erau înscrişi peste 70 de băieţi şi 15 fete. România va fi reprezentată de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu şi Antoanela Manac. Alexandru Diaconu (28 de ani) a participat la primul triatlon în 2004, la Timişoara. Competiţiile lui preferate sunt Iron Man, deoarece îl forţează să-şi depăşească limitele. Diaconu este mândru de rezultatele obţinute la două competiţii: cursa de Ironman din 2009 (locul 19) şi Campionatul Mondial de Half Ironman din Las Vegas 2011 (locul 13 la categoria sa de vârstă). Legitimată la CS Atena Sport Club Constanţa, Antoanela Manac (20 de ani) este campioană naţională şi balcanică la duatlon, vicecampioană naţională la triathlon şi a obţinut locul 11 la Cupa Europeană de la Alanya. În 2014, s-a clasat pe prima poziţie la Triathlon Challenge Mamaia, în proba de sprint.

Care sunt probele

La Triathlon Challenge Mamaia, concurenţii se pot înscrie atât în probele individuale, cât şi la probele de echipă. Cele individuale sunt: supersprint - 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare; sprint - 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare. Probele de echipă sunt: ştafeta sprint - 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ştafeta olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată 100%. Înotul se face în lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton. Chiar dacă, la Mamaia, participă de obicei mulţi sportivi profesionişti, evenimentul de pe litoral este ideal pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon. Argumentele pentru acest pas sunt multiple: distanţa este scurtă şi accesibilă, traseul este prietenos, infrastructura este aceeaşi ca şi cea a Cupei Europene, iar kit-ul de concurs este identic cu cel oferit profesioniştilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii