Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa va evolua şi în Cupa EHF Cinci jucători noi, patru străini şi unul român, la HC Dobrogea Sud Constanţa

ro

22 Jun, 2017 00:00 3418 Marime text
Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanţa se întăreşte în perspectiva noului sezon, unul în care va evolua şi în cupele europene. Astfel, pe lângă un nou antrenor, francezul Christian Gaudin, formaţia de pe litoral a realizat până în prezent şi mai multe transferuri de jucători.
 
Christian Gaudin a mai lucrat în România, pregătind echipa naţională la barajul cu Suedia. De asemenea, a pregătit şi formaţii precum Hamburg şi St. Raphael. Tehnicianul francez va fi ajutat pe banca tehnică de Marko Isakovic, cel care a mai lucrat la Constanţa, la fosta echipă HCM, la care l-a secondat pe Zvonko Sundovski. 

Celica şi Săulescu au părăsit echipa 

În ce priveşte lotul de jucători, acesta a fost întărit cu Nikola Mitrevski (portar), Dejan Malinovic (inter dreapta), Nemanja Mladenovic (inter stânga / centru), Stevan Vujovic (inter stânga) şi Sabin Ignat (centru). Din grupul care a evoluat în sezonul trecut, au părăsit echipa Dusko Celica şi Ionuţ Săulescu, în vreme ce Ionuţ Stănescu şi Branislav Angelovski s-au retras din activitatea competiţională, dar vor rămâne în staff-ul clubului, Ionuţ Stănescu fiind preşedintele clubului.

 „Am considerat că ne trebuie o «mână de fier»“  

„După numai doi ani de la înfiinţarea echipei noastre, suntem mândri de rezultatele obţinute până în prezent, care au demonstrat că doar cu seriozitate, ambiţie şi multă muncă o echipă poate îndeplini obiectivul stabilit la început de campionat. După un sezon handbalistic extrem de echilibrat, echipa noastră, fără prea mari investiţii în jucători, a reuşit să se califice în Cupa EHF, fapt pentru care nu am intrat în vacanţă, ci ne-am concentrat pe formarea şi consolidarea echipei, acolo unde am considerat că ne trebuie o «mână de fier»“, se arată pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.

Mitrevki vine de la Benfica Lisabona 

În ediţia 2017/2018 a competiţiilor în care va fi angrenată HC Dobrogea Sud, în poartă va juca noua achiziţie, Nikola Mitrevski, un macedonean de 32 ani şi 1,88 m înălţime, care vine de la Benfica Lisabona şi este component al Naţionalei Macedoniei. Alături de Mitrevski, vor juca şi Dane Sijan, şi Dan Vasile. Linia de 9 metri este completată de bosniacul Dejan Malinovic, 25 de ani, unul dintre cei mai buni interi dreapta din Europa, conform statisticilor EHF. Malinovic a fost transferat de la clubul francez Creteil şi este şi internaţional bosniac.

Crescut la juniorii lui Veszprem şi Gummersbach 

Pe postul de inter stânga / centru va evolua în noul sezon Nemanja Mladenovic, un sârb talentat de 23 de ani, care vine de la echipa Metalurg Skopje. Mladenovic a fost crescut în centrele de juniori de la Veszprem şi Gummersbach, echipă la care a şi debutat ca senior. Alături de Mladenovic, va fi văzut în acţiune şi Stevan Vujovic, un muntenegrean de 27 de ani, care a jucat pentru echipe din campionatul francez (Selestat) şi german (Wetzlar), la echipa naţională a Muntenegrului, dar şi la Vardar şi Metalurg, ultimul său club fiind Balmazujvarosi KK. Sabin Ignat vine de la Dunărea Călăraşi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii