Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E la grădiniță și visează să dea multe goluri! Fiul fotbalistului Romario Benzar, component al celei mai mici grupe de la Academia Hagi (VIDEO)

ro

18 Feb, 2023 00:00 2271 Marime text
 

 
  • Căpitanul echipei este Bogdan Ineluș, un fundaș care îl are ca idol de la echipa mare a Farului pe Ionuț Larie, apărător și el și purtător al banderolei.
 
Cea mai mică grupă de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, Under-7, se pregătește pentru participarea la primele turnee. Antrenați de Cosmin Maxim, copiii se bucură de fotbal la fiecare antrenament și, deși sunt foarte mici (unii dintre ei abia la grădiniță), au visuri mari.
 
Cosmin Maxim„Am început pregătirea în luna ianuarie, suntem în plină desfășurare a activității,  iar totul decurge conform planificării. Am avut și câteva meciuri amicale, toate câștigate, suntem pe drumul cel bun. Copiii sunt nerăbdători să participe la primele turnee. Sunt cei mai mici din academie, dar, cu siguranță, cei mai puternici. Le transmit acest lucru la fiecare antrenament. Totul depinde de ei. Sunt foarte receptivi, dornici de performanță, ceea ce ne bucură cel mai mult. Selecția continuă și îi așteptăm în continuare la academie pe cei care doresc să facă fotbal“, a declarat la Farul TV antrenorul Cosmin Maxim.
 
De la seniorii Farului îl admiră pe Ionuț Larie
 
Căpitanul echipei este Bogdan Ineluș, un fundaș care îl are ca idol de la echipa mare a Farului pe Ionuț Larie, apărător și el și purtător al banderolei de căpitan. „Îmi place foarte mult la fotbal, ne distrăm la antrenamente. Mă înțeleg foarte bine cu colegii. E ca o joacă acum, dar ne dorim să devenim fotbaliști. Nu avem emoții când intrăm pe teren la meciuri. Așteptăm turneele, vrem să câștigăm și să obținem cât mai multe victorii. Fotbalul îmi place foarte mult. Cel mai mult pe teren îmi place să driblez, dar vreau să dau și goluri. Jucătorul meu preferat de la Farul este Ionuț Larie, și eu tot fundaș joc. Din fotbalul internațional îmi place Messi, iar ca echipe țin cu PSG. Am ieșit de mai multe ori de mână cu jucătorii de la Farul pe teren, înaintea meciurilor, și a fost o experiență plăcută. Visul meu e să ajung mare la PSG“, a spus Bogdan Ineluș, conform sursei citate.
 
La un antrenament, a dat 12 goluri
 
Printre componenții grupei U-7 se numără și Mario Benzar, care e fiul fotbalistului Romario Benzar, fost la Farul, în prezent la UTA. Dacă tatăl joacă fundaș dreapta, băiețelul e atacant și vrea să fie golgeter, asemenea lui Denis Alibec. „Fotbalul îmi place mult de tot. Vreau să-l depășesc pe tata. E foarte frumos la Academia Hagi. Îmi place să joc atacant central. Am marcat multe goluri, la un antrenament am dat 12. Nu am emoții la meciuri. Mă înțeleg bine cu colegii. Sunt la grădiniță acum și îmi doresc să ajung un fotbalist mare. Echipa mea favorită e PSG, iar fotbalistul favorit - Leo Messi. De la Farul îmi place Denis Alibec, vreau să fiu și eu golgeter. Visul meu e să marchez multe goluri“, a spus micul Mario.
 
În vârstă de 30 de ani, Romario Benzar e născut la Timișoara, iar în luna ianuarie a acestui an Farul a anunțat transferul său la UTA. În perioada iunie - decembrie 2022, Benzar a evoluat pentru echipa de pe litoral în șapte meciuri (șase în campionat și unul în Cupa României). Lansat în prima ligă de Academia Hagi, la care a venit în 2009 de la Timișoara, Romario a ieșit campion al României cu echipa constănțeană în sezonul 2016/2017. A mai jucat la echipe precum FCSB, Lecce și Perugia. Are și meciuri la echipele naționale ale României (atât la seniori - 19, cât și la U-21, U-19 și U-17).
 
Vrea să marcheze mult din lovituri libere și penalty-uri
 
Marco Constantin este un alt mic fotbalist de la grupa U-7 a Academiei Hagi care merge la grădiniță. „Am venit să joc fotbal pentru că îmi place să vin la antrenamente, să mă joc cu colegii și să dăm multe goluri. Dimineața merg la grădi, iar apoi vin direct la antrenament. Nu este greu, nu obosesc. Nu am emoții la meciuri și vreau să joc cât mai bine. Joc atacant central și vreau să marchez mult. De la Farul îmi plac Alibec și Borza.  Din fotbalul internațional favoriții mei sunt Pogba și Messi, iar ca echipe țin cu Franța. Vreau să dau goluri din lovituri libere și penalty-uri. Vreau să fiu un fotbalist important la echipe puternice“, a spus Marco Constantin.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și capturi Farul TV
            
Citește și:
 
Editorial
Iubirea față de Farul, fotbal sau sport se cultivă de la vârste mici

 
Turneul „Gheorghe Ola“
Nicolas Bejan, cel mai bun jucător, Eric Monea - golgeterul turneului. Fascinați de Farul și Real Madrid (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii