Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După trei ani de absenţă, Constanţa va evolua iar în Superligă ACS Tomitanii se va înscrie în eşalonul de elită

ro

25 May, 2018 16:48 4968 Marime text
Cristian Cojocaru, antrenorul echipei de rugby Tomitanii Constanţa, a declarat astăzi că formaţia de pe litoral se va înscrie în ediţia 2018/2019 a Superligii, eşalonul de elită al rugby-ului românesc.

Constanţa a lipsit trei ani din prima divizie, după ce. în martie 2015, RCJ Farul Constanţa, echipă cu şase titluri de campioană a României în palmares, a anunţat că se retrage din Superligă, din pricina problemelor financiare.

Situaţia se va schimba însă în acest an, graţie campioanei din Divizia Naţională de seniori, Tomitanii, care va răspunde pozitiv invitaţiei din partea Federaţiei Române de Rugby.

Având în vedere rezultatele foarte bune obţinute de echipa dumneavoastră în ediţia de campionat 2017/2018, care s-au conctretizat prin câştigarea titlului de campioană a Diviziei Naţionale de Seniori, Federaţia Română de Rugby vă lansează invitaţia de a participa din sezonul următor în primul eşalon valoric, Superliga CEC bank, cee ace presupune participarea în Cupa României, Cupa Regelui şi Superliga CSC Bank (Campionat Naţional).

Federaţia Română de Rugby are ca obiectiv creşterea constantă a nivelului competiţiei etalon, Superliga CEC Bank, şi prin sporirea numărului echipelor participante, pentru a putea oferi acestora un număr cât mai mare de partide, astfel că avem convingerea că ACS Tomitanii Constanţa poate aduce un plus de valoare şi spectaculozitate primului eşalon valoric.

Pe această cale, Federaţia Română de Rugby invită oficial clubul ACS Tomitanii Constanţa să-şi exprime intenţia de a participa în sezonul 2018/2019 al Superligii CEC Bank, pe baza rezultatelor obţinute şi a prevederilor regulamentului desfăşurării competiţiilor, conform cărora campioana eşalonului secund beneficiază de dreptul de a promova direct în eşalonul valoric superior, se arată în hârtia oficială de la FRR, primită astăzi de Tomitanii.


Am decis să ne înscriem, având sprijinul autorităţilor locale, care pun umărul la revenirea Constanţei în primul eşalon al rugby-uiui românesc, a declarat Cristian Cojocaru.       


Sursa foto: super-liga.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii