Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică, partidă a HC Dobrogea Sud la Constanța, din nou fără restricții Ionuț Stănescu - „Așteptam momentul acesta de foarte mult timp“

ro

26 Mar, 2022 00:00 2434 Marime text


 
  • Sala Sporturilor din Constanța găzduiește duminică partida HC Dobrogea Sud - CSM Alexandria.
  • În clasament, formația de pe litoral ocupă locul patru, cu 47 de puncte, în timp ce echipa din Alexandria închide ierarhia, pe poziția a 14-a, cu cinci puncte.  
  • După ce a suferit o intervenție chirurgicală, în urma herniei de disc de care suferea, căpitanul HCDS, Ionuț Nistor, se află acum în proces de recuperare.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține duminică, 27 martie, meciul din etapa a 22-a a Ligii Naționale, întâlnind pe teren propriu ultima clasată, CSM Alexandria.
 
Partida este găzduită de Sala Sporturilor din Constanța, de la ora 18.00, și este prima după o lună de întrerupere, în urma meciurilor echipei naționale. În clasament, formația de pe litoral ocupă locul patru, cu 47 de puncte, în timp ce echipa din Alexandria închide ierarhia, pe poziția a 14-a, cu cinci puncte. De asemenea, confruntarea este prima acasă, după doi ani, a HCDS fără restricții în ce privește prezența spectatorilor, în urma pandemiei de coronavirus. Intrarea la meci va fi liberă, iar, în același timp, clubul constănțean a demarat o campanie de donații pentru refugiații din Ucraina, în colaborare cu DJST Constanța și cu Centrul Psihologic Marea Neagră.
      
„Trebuie să ne ajutăm semenii atunci când le este greu“
 
„A fost destul de greu să îi țin pe băieți în formă după o pauză atât de mare. Dar ne-am antrenat și suntem pe drumul cel bun. Este primul meci fără restricții, după doi ani de pandemie. Sper să avem o sală plină, lumea să vină la spectacol. În ce privește Campania noastră, nu am putut sta deoparte, este o mare nenorocire ce se întâmplă în Ucraina. Încercăm să ajutăm cât putem. Am pus și tricourile noastre la licitație și s-au strâns bani. În plus, băieții au strâns bani pentru a cumpăra alimente. Îi așteptăm pe toți suporterii noștri să contribuie, fiecare cu ce poate, pentru că trebuie să ne ajutăm semenii atunci când le este greu“, a declarat George Buricea, antrenorul HCDS, potrivit site-ului oficial al clubului.
 
„Au mare nevoie de ajutorul nostru“
 
Ionuț Stănescu, președintele clubului, așteaptă o prezență numeroasă a fanilor la meci. „Așteptam momentul acesta de foarte mult timp. Au trecut doi ani de când nu am mai avut un meci fără restricții. Din acest motiv, am lăsat intrarea liberă. Ne dorim să vină cât mai mulți suporteri alături de noi, mai ales că am demarat și campania de donații pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului. Sper să vină cât mai mulți constănțeni la meci și să aducă produsele pe care le-am postat pe pagina noastră de Facebook, pentru că au mare nevoie de ajutorul nostru“, a menționat Ionuț Stănescu, conform sursei citate.
 
Ionuț Nistor urmeează procesul de recuperare
 
După ce a suferit o intervenție chirugicală, în urma herniei de disc de care suferea, căpitanul HCDS, Ionuț Nistor, urmează acum procesul de recuperare. Extrema dreapta se pregătește separat, cu kinetoterapeutul Nicu Roman, dar alături de coechipieri. „Chinuit de o hernie de disc, Nistor a jucat cu dureri în ultimele luni, până când a fost obligat să se opereze. Intervenția chirurgicală din ianuarie a fost un succes și recuperarea sa decurge conform planului“, este mesajul clubului. „Mă simt foarte bine. De două săptămâni am început recuperarea, cu Nicu. Mă țin după băieți. Dacă ei vin la sală, merg la sală cu ei. La fel, la sala forță. Lucrez ce îmi trebuie mie, să îmi întăresc spatele. Sper să fie bine. E important că nu am dureri. Mai sunt cel puțin patru luni până când voi intra cu băieții la antrenamente complete. Până atunci, voi fi în tribună la toate meciurile!“, a declarat și Ionuț Nistor.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: captură HCD TV și Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citește și:
 
Intrare liberă la primul meci acasă al HC Dobrogea Sud Constanța fără restricții după doi ani (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii