Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 4 februarie, HC Dobrogea Sud a jucat un singur meci în Liga Naţională George Buricea - „E foarte greu în ritmul acesta”

ro

22 Mar, 2021 00:00 3123 Marime text
  • Meciul HC Dobrogea Sud Constanţa - CSM Bucureşti se joacă marţi, 23 martie.
  • Se întâlnesc echipele de pe locurile trei şi patru din Liga Naţională.
  • În tur, victoria i-a aparţinut formaţiei de pe litoral, partida jucându-se la Sfântu Gheorghe.
 


Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa dispută marţi, 23 martie, meciul din etapa a 19-a a Ligii Naţionale, întâlnind CSM Bucureşti, la Baia Mare (gazda tuturor partidelor acestei runde).

Aflată pe locul trei în clasament, cu 42 de puncte, formaţia de pe litoral se duelează cu a patra clasată, cu 36 de puncte, astfel că întâlnirea este extrem de importantă pentru clasarea pe podium în acest sezon. Meciul începe la ora 15.50 şi va fi transmis în direct de TVR2. „Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au avut toți jucătorii la dispoziție doar săptămâna aceasta (n.r. 15 - 21 martie), după revenirea la echipă a internaționalilor care au evoluat în preliminariile europene și olimpice, Vasile, Ilie, Simovic, Chiuffa și Chikovani. Mai rău este că, din 4 februarie, am jucat un singur meci. Pe 26 februarie, cu CSM Reșița, un adversar care nu ne-a pus probleme”, se arată pe site-ul oficial al HCDS. Organizarea pe turnee a campionatului, din pricina pandemiei de coronavirus, şi pauza internă din pricina meciurilor Naţionalei au dus la această lungă întrerupere în Liga Naţională, care le dă echipelor planurile peste cap.


„E greu să prinzi forma sportivă”

„Se reia campionatul după o lungă perioadă… E foarte greu în ritmul acesta, pentru că nu știi la ce să te aștepți, e greu să prinzi forma sportivă, iar, ca antrenor, e destul de dificil să motivezi jucătorii la antrenamente. Cine se adaptează mai bine la acest sistem are de câștigat. Avem un meci foarte important cu CSM, trebuie să câștigăm”, a declarat, conform sursei citate, veteranul George Buricea, antrenor secund, dar şi jucător la HC Dobrogea Sud.


Ar putea urca pe locul doi

În tur, într-o partidă jucată la Sfântu Gheorghe, în octombrie 2020, formaţia constănţeană a câştigat cu 30-27 (15-14), astfel că are un ascendent moral. Confruntarea de acum ar putea decide în bună măsură lupta la podium. Totodată, cu o victorie contra CSM Bucureşti, coroborată cu succesul liderului, Dinamo (48 de puncte), în confruntarea cu a doua clasată, Potaissa Turda (43 de puncte), HCDS ar urca pe locul doi la finele acestei runde. Meciul Dinamo - Potaissa se joacă tot marţi, 23 martie, de la ora 18.25 (în direct la TVR1).
 


„Este o situație specială”

Clasamentul Ligii Naţionale arată astfel: 1. Dinamo Bucureşti - 48p, 2. Potaissa Turda - 43p, 3. HC Dobrogea Sud - 42p, 4. CSM Bucureşti - 36p, 5. Minaur Baia Mare - 31p, 6. Politehnica Timişoara - 25p, 7. CSA Steaua - 24p, 8. CSM Focşani 2004 - 24p, 9. HC Buzău 2012 - 23p, 10. CSM Vaslui - 19p, 11. CSU din Suceava - 17p, 12. CSM Făgăraş - 15p, 13. CSM Bacău - 12p, 14. CSM Reşiţa - 6p, 15. CS Magnum Botoşani - 1p.

HC Dobrogea Sud a plecat la Baia Mare duminică, 22 martie, după ce, în cursul dimineţii, a efectuat în Sala Sporturilor din Constanţa un ultim antrenament. „Un meci foarte greu am avut cu CSM și în tur, când ne-au condus la început, dar am revenit și am câștigat. Și acum, mergem să luăm 3 puncte la Baia Mare. Asta e, jucăm ba la Sfântu Gheorghe, ba la Cluj, ba la Baia Mare. Este o situație specială și trebuie să ne adaptăm”, a spus şi portarul HCDS, internaţionalul Ionuţ Iancu.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud Constanţa

Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud Constanţa
Ionuţ Iancu a ratat meciurile Naționalei cu Kosovo din cauza rezultatului pozitiv la testul Covid


Daniel Paraschiv, Teodor Ştefan, David Pavlov
Tineri de la HC Dobrogea Sud, piese de bază în Naţionala de cadeţi a României


Punctaj maxim
HC Dobrogea Sud Constanța, a patra victorie în Liga Națională
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii