Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Crăciun, DJST Constanţa organizează două evenimente pentru tineri

ro

20 Dec, 2012 03:31 2236 Marime text

colinde-25_resize.jpgDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa va încheia seria activităţilor din anul 2012 dedicate tinerilor cu două evenimente care stau sub semnul sărbătorii Crăciunului: „De Crăciun, fii mai bun!" şi „Crăciunul la români - obiceiuri şi tradiţii de Crăciun". Ambele manifestări au loc duminică, 23 decembrie.

„De Crăciun, fii mai bun!" este un proiect derulat în parteneriat cu Fundaţia Giovanni Bosco, care îl va şi găzdui, cu începere de la ora 19.00. Proiectul beneficiază de sprijinul voluntar a peste 100 de tineri constănţeni. Menirea manifestării este să unească sub aceeaşi cupolă tineri cu înclinaţii către frumos, tineri responsabili, voluntari şi activi.

„Crăciunul la români - obiceiuri şi tradiţii de Crăciun" este un spectacol interactiv, un veritabil Festival de Datini şi Colinde, desfăşurat în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană „Europe direct" Constanţa şi cu Asociaţia Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiştilor liber-profesionişti şi amatori. Evenimentul este găzduit de City Mall, de la ora 17.00, participând peste 150 de folclorişti, copii şi tineri, grupaţi sub forma diverselor ansambluri populare. Tinerii colindători vor interpreta, printre altele: Steaua, Dansul Caprelor, Dansul Căluţilor, Dansul Ursului, Alaiul Cetei de Colindători, Sorcova, Pluguşorul, precum şi colinde internaţionale.

Finele anului va aduce un alt proiect cu un impact social major, „Fii corect, fii responsabil, prima clipă contează!", care are ca obiectiv informarea corectă, continuă şi susţinută a comunităţii cu privire la avantajele folosirii optime a serviciului de urgenţă 112, prin identificarea corectă a cazurilor de urgenţă medicală. Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari, fiind susţinut financiar de Autoritatea Naţională pentru Sport, prin DJST Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii