Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Bujin, vicecampioană naţională la atletism. Pe podium a urcat şi Vlad Bădescu, medaliat în premieră la seniori (galerie foto)

ro

02 Mar, 2020 00:00 4429 Marime text

La Bucureşti s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Naţional de sală la atletism, întrecere rezervată seniorilor şi seniorilor Under-23. Cel mai bun rezultat al delegaţiei constănţene i-a revenit Cristinei Bujin (CS Farul - Rapid Bucureşti; antrenor, Daniel Cojocaru), care a devenit vicecampioană a României la triplusalt senioare, cu 13,51 m. Cristina a întrecut-o pe podium pe o altă constănţeancă, Cristina Toma, care în prezent reprezintă Rapid - CSM Craiova şi care a realizat acum, pentru medalia de bronz, 13,30 m. La aceeaşi probă, două tinere sportive de pe litoral, ambele născute în 2003, Ioana Colibăşanu (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“; antrenoare, Carmen Botea) şi Cristina Stancu (CSS1 - CS Farul; antrenori, soţii Coculeana şi Ioan Oltean) au avut şi ele evoluţii apreciate, clasându-se pe locul 7 (cu 12,20 m), respectiv 8 (cu 11,70 m).


Constanţa a obţinut la această ediţie a Naţionalelor trei medalii, iar celelalte două, în afara argintului Cristinei Bujin, le-a cucerit Vlad Bădescu (CS Farul; antrenor, Alin Larion), la triplusalt, atât la seniori, cât şi la seniori U-23, cu 14,55 m. „Surpriză cu noroc pentru Vlad Bădescu, pentru prima dată medaliat la seniori, un bronz cât un aur la triplusalt, la a 50-a ediţie a Campionatului din România. Bronz la seniori şi bronz la tineret, premiat de titanul atletismului românesc la triplusalt, medaliatul olimpic Marian Oprea. Medalii cu mare valoare pentru Vlad! Echipa te felicită!“, a fost mesajul lui Alin Larion.


Acesta a mai avut un sportiv medaliat la Naţionale, pe Andreas Samuel Bucşă, care este legitimat însă la CS Dinamo - CSM Bucureşti. Component al lotului olimpic de tineret, Andreas Samuel este din capitală, dar se antrenează la Constanţa cu Alin Larion, iar acum a cucerit două medalii la săritura în lungime, cu 7,46 m: bronz la seniori şi argint la seniori U-23.


În capitală, la Naţionale, au obţinut rezultate bune şi alţi constănţeni, chiar dacă nu au urcat pe podium: Adrian Boldeanu (CS Farul - CSU Piteşti; antrenor, Alin Larion) - locul 4 la 60 m garduri (8,12 s); Ioana Manoliu (CS Farul; antrenoare, antrenoare, Carmen Botea) - locul 5 la lungime (5,70 m), 4 la seniori U-23; David Ciolpan (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Cătălin Ganera) - locul 8 la lungime (6,88 m); David Năstase (CS Farul - CSM Ploieşti; antrenor, Alin Larion) - locul 9 la 400 m (50,92 s), 4 la seniori U-23; Vlad Bădescu - locul 10 la lungime, cu 6,67 m. Vlad s-a resimţit după evoluţia din prima probă, încununată cu două medalii; Roxana Constantin (CSS1 - CS Farul; antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean) - locul 11 la 400 m (60,36 s).


Sursa foto: FacebookCiteşte şi:

Barem de Euro, îndeplinit Atleta constănţeană Ioana Colibăşanu va participa la Campionatul Balcanic de sală Under-20

Atleta constănţeană Ioana Colibăşanu, victorioasă la etapa întâi a Campionatului Naţional (document)

Sportivă, dar şi profesor! Campioana Cristina Bujin pregăteşte copii la atletism, la CSS1 Constanţa (galerie foto)

„Ştafeta cu sclipiri de argint“ Atletul David Iustin Năstase, din nou vicecampion balcanic (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii