Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sportivi pregătiți de Cristina Bujin, pe podium la Winter Run Athetics Cup 2022. Fosta atletă, punct și de la capăt (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

24 Dec, 2022 00:00 2884 Marime text


 
 
  • Momentul încheierii activității competiționale de către Cristina Bujin, dar și de către Aurel Tătaru, de la haltere, a fost marcat festiv la CS Farul Constanța, unde directorul clubului, Aurelian Arghir, le-a oferit distincții celor doi foști importanți sportivi. 
 
Retrasă în acest an din activitatea competițională, fosta mare atletă constănțeană Cristina Bujin se dedică acum în totalitate activității de profesor, la CSS1 Constanța, unde a format și pregătește pe drumul către performanță o grupă de copii.
 
Recent, Cristina a îndrumat câțiva dintre elevii săi la Winter Run Athetics Cup 2022, concurs cu participare numeroasă desfășurat în capitală, în organizarea Direcției pentru Sport a Municipiului București și a Asociației Municipale de Atletism București. Sportivii pregătiți de Cristina au urcat pe podium, la categoria copii: Rafaela Zama - locul 1 la 500 m (1:32.66), Gabriel Postolache - locul 2 la 500 m (1:22.28) și locul 3 la lungime (4,91 m), Iarina Dima - locul 3 la 50 m (7,80 s) și la lungime (4,02 m) și Antonia Oglan - locul 3 la lungime (3,63 m).  „Felicitări! Un început promițător“, a fost mesajul Cristinei Bujin. 
   
Momentul încheierii activității competiționale de către Cristina Bujin, dar și de către Aurel Tătaru, de la haltere, a fost marcat festiv la CS Farul Constanța, unde directorul clubului, Aurelian Arghir, le-a oferit distincții celor doi foști importanți sportivi. 
 
„Am avut onoarea să-mi exprim recunoștința, în numele meu și al întregii familii a Clubului Farul în fața a doi sportivi emblematici ai noștri, care au încheiat în acest an activitatea competițională. Le mulțumim celor doi sportivi retrași din activitatea competițională pentru determinare, fidelitate și performanțele obținute sub culorile Clubului Sportiv Farul și le dorim să confirme la cel mai înalt nivel în activitatea de antrenor și să scrie mai departe povestea clubului nostru“, a declarat Aurelian Arghir.
 
Ioana Cristina Bujin a fost sportivă a secției de atletism a CS Farul timp de 24 de ani, adunând pentru club 12 medalii la Campionatele Naționale (dintre care cinci titluri de campioană). Campioana are aproximativ 30 de selecții la loturile naționale ale României, participând între 2012 și 2021 la mai multe ediții de Campionat Mondial, Campionat European, Jocuri Mondiale, Campionate Balcanice sau Jocuri ale Francofoniei. „În probele sale preferate, săritura în lungime și triplusalt, a reprezentat Clubul Farul și România la două ediții ale Jocurilor Olimpice. În prezent, Cristina se dedică activității didactice, la Clubul Sportiv Școlar Nr.1, acolo unde a format o grupă de copii pe care dorește să îi îndrume pe calea grea, dar frumoasă a performanței în atletism“, se arată pe site-ul oficial al CS Farul.
 
Nume reprezentativ în halterele românești, Aurel Tătaru a activat ca sportiv al CS Farul începând cu anul 1993. „În lupta cu greutățile a învins de peste o sută zece ori, în 45 dintre cazuri fiind declarat cel mai bun la Campionatele Naționale de Juniori, Tineret și Seniori ale României. În palmaresul său mai notăm și trei recorduri naționale, precum și o medalie de argint la campionatul Mondial din Statele Unite din anul 1999, la care se adaugă nenumărate selecții la loturile naționale ale României și participări la ediții ale Campionatelor Mondiale sau Europene, cu clasări în imediata vecinătate a podiumului. «Moșul», așa cum își spune, a încheiat activitatea de sportiv la 43 de ani, predând ștafeta fiului său Darius, un tânăr care promite să-și depășească tatăl. Darius a preluat responsabilitățile tatălui în ale performanței în stil mare, fiind declarat în premieră campion național de seniori la ediția din acest an a Campionatului Național organizat la Botoșani“, se mai menționează pe site-ul oficial al CS Farul. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSS1 Constanța) și CS Farul

Citește și:
 
CSS1 Constanța. Călin Akan Radu, antrenat de Cristina Bujin
La primul lui concurs, a scos cel mai bun timp în proba de 60 de metri (DOCUMENT)


Concurs la Arad
Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii