Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul Alin Larion, ales membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale Sportul pentru Toți (GALERIE FOTO)

ro

14 Oct, 2022 09:19 1981 Marime text
 
 
 
Constănțeanul Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul şi cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”, fost preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi (2017-2021), a fost ales membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale Sportul pentru Toți, precum și președinte al Comisiei de Cercetare și Educație a forului.
 

Fericit pentru onoarea de a fi nominalizat și ales la Bahrain (10-12 Octombrie 2022) membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale Sportul pentru Toți și Președinte al Comisiei de Cercetare și Educație! Bucuros să împărtășesc această realizare, într-un comitet din care fac parte personalități ale lumii sportive din Japonia, Maroc, India, Egipt, Georgia, Elveția, Azerbaidjan, Italia, Slovenia, Bulgaria. Mulțumesc reprezentanților din cele peste 50 de țări care au votat pentru programe de viitor din care și România să fie parte!, este mesajul lui Alin Larion, maestru al sportului și care, pe plan intern, face parte și din Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 
În prezent antrenor (cu elevi medaliați atât intern, cât și internațional), Alin Larion a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri.

Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări.

Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României.

De asemenea, în 2018, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, a primit carnetul de maestru al sportului, alături de o altă reprezentantă a Constanței, sportiva Cristina Bujin.

Cei doi au primit atunci recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar atunci, în urmă cu doi ani, au primit carnetele.

Sursa foto: Facebook (Alin Larion)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii