Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul Viorel Filimon bifează la Tokyo a cincea prezenţă, ca antrenor, la Jocurile Olimpice

ro

19 Jul, 2021 00:00 2838 Marime text
 
 
  • La prezentarea, în ţară, a echipei olimpice a României, au fost depuse și jurămintele olimpice, iar pentru antrenori a îndeplinit acest ceremonial Viorel Filimon.
 
Echipa naţională feminină de tenis de masă a României îl are ca selecţioner pe reputatul tehnician constănţean Viorel Filimon, care, la Tokyo, va participa în calitate de antrenor la a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice, după cele de la Atena (2004), Beijing (2008), Londra (2012) şi Rio (2016).
 
„Nu trebuie să avem foarte mari emoţii, să apese o greutate deosebită pe umerii noştri. După ce va avea loc şi tragerea la sorţi, vom vedea ce planuri ne vom face pentru competiţie. În ce priveşte speranţele la medalii, cred că proba de dublu mixt ar fi cea mai la îndemână, având în vedere numărul de partide care trebuie jucate pentru a ajunge la podium. Participă 16 cupluri, iar cu patru victorii ai câştigat finala“, a declarat Viorel Filimon, antrenor emerit, deţinător al Ordinului „Meritul Sportiv“ şi câştigător a numeroase medalii, prin sportivii pregătiţi, la competiţiile interne şi internaţionale de top.
 
În anul 2015, Federația Europeană de Tenis de Masă i-a acordat antrenorului de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi CS Farul Constanţa Insigna de Onoare (Badge of Honor), în semn de recunoaştere a meritelor sale deosebite în tenisul de masă mondial. Viorel Filimon este antrenorul selecţionatei feminine a României din 2004, iar din 2008 îndeplineşte şi rolul de antrenor federal. 
 
La Jocurile Olimpice de la Tokyo România va fi reprezentată, la tenis de masă, de echipa feminină (trei jucătoare), Bernadette Szocs (simplu, dublu mixt), constănţeanca Elizabeta Samara, legitimată la CSA Bucureşti (simplu), Daniela Dodean Monteiro (echipe), Irina Ciobanu (rezervă), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt). Antrenori: Viorel Filimon şi fiul său, Andrei Filimon. La prezentarea, în ţară, a echipei olimpice tricolore, au fost depuse și jurămintele olimpice, iar pentru antrenori a îndeplinit acest ceremonial Viorel Filimon.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  

Sursa foto: Facebook (Viorel Filimon)

 
Citeşte şi:
 
UPDATE. România, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Constănțeanul Viorel Filimon a depus jurământul olimpic pentru antrenori (galerie foto)

 
Viorel Filimon, antrenorul echipei României
„Am avut puterea să o iau de la capăt de vreo patru - cinci ori“

 
Viorel Filimon, de la Constanţa, nominalizat pentru titlul de cel mai bun antrenor din lume pe 2015! (video)
 
Istoria sportului constănţean / Tenis de masă (II)
Viorel Filimon, un sufletist fără pereche în sportul constănţean
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii