Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

ro

22 Oct, 2018 00:00 8226 Marime text
După ce a fost preluată de fostul internaţional al României Ciprian Marica, echipa de fotbal Farul Constanţa (care îşi va schimba denumirea din SSC în FC) a intrat într-o nouă etapă a existenţei sale. Marica şi-a prezentat sâmbătă proiectul, unul ambiţios, ale cărei obiective urcă an de an, până la un posibil titlu de campioană a României, în sezonul 2022/2023.
 
Proiectul Farul Constanţa demarat de Ciprian Marica se desfăşoară sub motto-ul „Constanţa este faimoasă pentru răsăriturile sale de soare, nu pentru apusuri”, însă porneşte de la o situaţie grea a grupării. Echipa se află în partea de jos a clasamentului, după o vară zbuciumată, iar la club sunt destule probleme administrative. Se aşteaptă pauza de iarnă, pentru a se putea efectua mai multe transferuri şi a se pune bazele unei formaţii competitive. În condiţiile de faţă, obiectivul pentru sezonul actual este menţinerea în Liga a 2-a şi o clasare cât mai bună, urmând ca în stagiunea viitoare să se atace promovarea în Liga 1.
 

Formaţia secundă joacă în Liga a 4-a

 
Ciprian Marica a prezentat un plan pe cinci ani, în care ţelurile, atât la prima echipă, cât şi la formaţia secundă (care activează acum în Liga a 4-a) şi la centrul de copii şi juniori sunt următoarele: sezonul 2018/2019 - echipa întâi - menţinerea în Liga a 2-a şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa a doua - menţinerea în Liga a 4-a sau promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatul AJF pentru toate grupele; sezonul 2019/2020 - echipa întâi - promovarea în Liga 1; echipa a doua - promovarea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a două - trei echipe la turneul de elită; sezonul 2020/2021 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 6-10; echipa a doua - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a două - trei echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - menţinerea în Liga 1 şi clasarea pe unul dintre locurile 3-8; echipa secundă - menţinerea în Liga a 3-a; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF, calificarea a trei - patru echipe la turneul de Elită; sezonul 2022/2023 - echipa întâi - clasarea pe unul dintre locurile 1-5 în Liga 1 şi calificarea în cupele europene; echipa secundă - menţinerea în Liga 3; copii şi juniori - participarea în campionatele AJF şi FRF şi calificarea a trei - patru echipe la turneul de elită.
 

Cu toţii în slujba echipei

 
„În sezonul de faţă, trebuie să creăm în primul rând o stabilitate la echipă din punct de vedere financiar şi în ce priveşte lotul şi condiţiile de antrenament. Ne-am propus în acest campionat să ne menţinem în Liga a 2-a şi poate poziţionarea pe care ne-o dorim în clasament poate părea un obiectiv ambiţios, însă avem lângă noi doi oameni cu experienţă, care sunt implicaţi şi dedicaţi total, Petre Grigoraş şi Ionel Dănciulescu. În stagiunea 2019/2020, vorbim de aproape 100 de ani de Farul (99), vorbim de promovare. Am venit aici să facem performanţă, să ne implicăm şi să ducem această echipă în primul eşalon. Ne dorim să ne consolidăm ca echipă şi o promovare ar fi extrem de importantă pentru oraş. Sper să am puterea de convingere şi sprijinul cel puţin moral al constănţenilor şi al oamenilor importanţi şi influenţi din oraş şi din judeţ. Farul reprezintă judeţul. Având ambiţii mari şi încredere că putem creşte nivelul echipei, în ediţia de campionat 2021/2022, o încercate de a ne poziţiona spre play-off o considerăm realizabilă. Vine apoi şi ediţia 2022/2023, în care am putea vorbi de Farul ca o posibilă câştigătoare a campionatului sau de o poziţionarea sigură în play-off şi calificarea într-o cupă europeană. Asta e ce ne dorim, într-un plan pe cinci ani. E mult de muncă, dar suntem dispuşi la efort. Sunt un om de echipă Împreună putem reuşi. Trebuie ca toţi să ne punem în slujba echipei, care să ne reprezinte”, a comentat Ciprian Marica.
 

„Să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”

 
Fostul fotbalist a subliniat că brandul Farul „e iubit, e al oraşului” şi că „ne luptăm cu toţii să-l aducem acolo unde îi e locul”. „Vrem să redăm oamenilor bucuria şi plăcerea de a veni pe stadion. Un prim pas a fost făcut de suporteri, cărora le mulţumesc. Au reuşit să ducă echipa până în Liga a 2-a. E clar că oamenii îşi doresc să vadă sport în Constanţa şi să aibă o echipă reprezentativă, de care să fie mândri. Proiectul nostru este unul serios. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem forma o echipă competitivă, cu care să facem performanţă. Cel mai important e pe teren, unde jucătorii trebuie să se dedice şi să fie mândri că poartă tricoul Farului Constanţa”, a arătat Ciprian Marica.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii