Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

ro

20 Oct, 2018 12:55 4743 Marime text
Sala "Remus Opreanu" de la Consiliul Județean Constanța a găzduit astăzi prima conferinta de presa de cand Ciprian Marica a preluat SSC Farul Constanța.

Fostul internațional român i-a avut alături pe Ionel Dănciulescu, team manager, Petre Grigoraș, antrenor principal al SSC Farul, si Lorand Balint, brand manager, discursurile acestora cuprinzand prezentarea proiectului care vizează dezvoltarea sub toate aspectele a clubului, dar fiind prefatat si meciul de maine de la Constanta cu FC Argeș.

2018 este anul unui nou început pentru echipa de fotbal Farul, unul dintre vectorii de imagine ai Constantei. Avem în vedere proiecte sportive, dar și pentru societate. Bradul Farul trebuie să revină în Liga 1. Vrem să scoatem Farul si in afara terenului si sa aducem cât mai mulți oameni alături de noi. Ne dorim performanța, iar în sezonul viitor vom vorbi de promovarea în Liga 1, urma  ca ulterior, intr-un proiect pe termen lung, aspirațiile să creasca, spre zona locurilor fruntașe, de cupe europene, iar Farul să fie si o posibilă candidată la titlul ce campioana, a spus Ciprian Marica, printre altele, intr-o prezentate deosebita a  planurilor sale.


Se are în vedere și întărirea bradului Farul la nivel local si national, printr-o serie de simboluri care să definească mai bine clubul. În acest sens, s-a creat un logo cu Farul genovez, care va funcționa în paralel cu vechea siglă, nu o va înlocui. La meciul cu FC Argeș se vor afișa steaguri cu imagini ale legendelor clubului (hubloul timpului), iar SSC Farul va avea logoul si pe steagurile de la colțurile terenului.

Le mulțumesc suporterilor că au ținut în viață spiritul farist, prin înființarea SSC Farul. Mi-au dat posibilitatea de a ma implica total la club. Au fost unele probleme la început, dar s-au rezolvat. SSC Farul este o asociație sportivă non-profit, cu trei membri. Lucram încă la organigrama, actele sunt încă la Judecătoria. Vom prezenta ulterior membrii, vom da detalii despre Adunarea Generală, Consiliul Director, director general. Eu nu ma consider patron, ci ajut la dezvoltarea unui brand. Sper sa conving sa se implice si Consiliul Local, si Consiliul Judetean Constanta. Este doar o chestiune de timp până când SSC Farul se va numi FC Farul. În acest moment, regulamentul nu ne permite să schimbam denumirea. Trecutul meu si al lui Ionel Danciulescu de jucători la Dinamo conteaza mai puțin, implicarea noastră la Farul e totală. Cer unitate. Cei trei membri nu au treabă cu politica și nici eu. Îmi doresc să răman pe zona de sport. Speram să obținem cu Farul cele mai mari performanțe din istoria sa, a mai spus Ciprian Marica.

Fostul atacant Ionel Dănciulescu, ultima dată oficial la Dinamo București, a precizat că în venirea sa la SSC Farul a contat foarte mult proiectul lui Marica și prietenia strânsă pe care o are cu Ciprian.

Mă bucur că am ajuns la un club de tradiție al fotbalului românesc. Ciprian are un proiect interesant, dar și acea nebunie, în sens pozitiv, de a se implica la un brand ca cel al Farului. Nu este ușor, dar trebuie să punem cu toții umărul să redresăm echipa. Noi, cei din club, vom face totul în această direcție. În primul rând, Farul trebuie să acceadă în Liga 1. Am venit la Constanța cu inima deschisă. Nu s-a pus problema de întoarcere la Dinamo, după ce Mircea Rednic a fost numit antrenor. De abia am venit la Farul și să plec?, a punctat Dănciulescu.       

Îi mulțumesc lui Ciprian că a avut încredere și a demarat acest proiect, unul extrem de serios. Se pare că se va naște o nouă echipă Farul, puternică. Acum sunt probleme la club, dar ne-am asumat această responsabilitate când am venit. Străbatem o perioadă destul de grea, dar sunt convins că din iarnă, când vom putea face transferuri, lucrurile se vor schimba radical. Ne așteaptă în continuare o serie de meciuri cu adversari dificili, primul e mâine FC Argeș. Mizez pe ambiția jucătorilor noștri, a spus și Petre Grigoraș.   

SSC Farul are și la partida cu FC Argeș probleme de lot, mai vechilor accidentați Iani, Fotescu și Lamine adăugându-li-se, după partida cu Aerostar Bacău, alți doi jucători, Dombrovoschi și Zanfir, care vor rata și ei disputa de mâine de la Constanța, care se dispută de la ora 12.00, pe stadionul Gheorghe Hagi.  

La partida cu FC Argeș, mai multe glorii ale Farului vor prezenta steaguri personalizate, cu fotografia lor. Există și un steag cu Gică Hagi, dar nu știe dacă „Regele” va reuși să ajungă, FC Viitorul având meci în aceată seară cu Sepsi Sf. Gheorghe. De asemenea, mâine, dar și la următoarele meciuri de pe teren propriu, junori din pepinieră vor aduce la centrul terenului un steag mare cu noul logo al clubului.

Toate acestea, dar și altele, fac parte din campania de consolidare a identității Farului, a punctat Lorand Balint.
 

Iată ce a mai spus Ciprian Marica:
  • Echipele de tradiție nu trebuie lăsate să moară. Vom avea o deschidere totală. Am văzut cum funcționează lucrurile în străinătate.
  • Nu m-am gândit de la început la Farul. Dar cred în destin și în soartă. Așa a fost să fie. Mă bucur să sunt aici.
  • Proiectul MasterClass FC Farul își propune să aducă în fața constănțenilor și a profesorilor de sport oameni de prim rang din fotbal. Vom încerca să aducem și manageri sau nutriționiști, din țară și din străinătate.
  • Acordăm o mare atenție sectorului juvenil. Avem acum peste 350 de copii la grupele din centru. Vom crea pentru ei evenimente la nivel local, vor fi turnee în străinătate. Sectorul nostru juvenil a fostsprijinit financiar și de Consiliul Județean Constanța. Avem discuții cu mai multe orașe-port din alte țări pentru Cupa orașelor port, penru început la nivel de copii și juniori.
  • Vrem parteneriate cu unități de învățământ.
  • Acum, finanțarea la SSC Farul e totală a mea, dar mizez și pe sprijinul companiilor din Constanța, ca și pe cel al autorităților locale.   
  • Astăzi, la echipă vorbim de un buget de 55.000 - 60.000 de euro lunar, o cheltuială pe care am găsit-o laechipă, și totuși situația e una grea. Ne facem calculele și lucrăm pentru alcătuirea unui buget prin care să ne atingem obiectivele. Alte echipe importante, care-și doresc promovarea în Liga 1, au bine peste 1.000.000 de euro buget. Contractele jucătorilor au fost plătite și e oarecum o stabilitate acum la club din acest punct de vedere, dar sunt condiții grele. Nu avem cantonament, jucătorii din afara Constanței stând în alte locuri, în chirie, le asigurăm trei mese pe zi. Când am venit la SSC Farul, echipa avea datorii undeva peste 50.000 de euro.      
  • Am tot respectul pentru suporteri. La început, au fost unele probleme, iscate din pricina unei comunicări defectuoase. Acum, lucrurile s-au liniștit.
  • Constanța merită un stadion nou, care să fie un punct de atracție. Arena a fost preluată de Primărie de la Ministerul Tineretului și Sportului. Se dorește modernizarea stadionului. Deocamdată, jucăm pe stadion cu titlu gratuit. Cerem și primim acord la fiecare meci.
  • Din discuțiile pe care le-am avut cu Ema Gavrilă, mi-a spus că a venit alături de SSC Farul pentru a ajuta. Acum, nu se mai află în administrarea sau în asociația SSC Farul.
  •  Am discutat și cu Gică Hagi. Avem o relația de respect. Este una dintre legendele clubului Farul, idol al meu. În copilărie, purtam tricou cu Hagi. Avem o relație de amiciție, e deschidere totală și colaborare. Gică Hagi a ajutat mult SSC Farul, și cu jucători, și punând la dispoziție stadionul.        
Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii