Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai tânăr român care a debutat în cupele europene Alexi Pitu, puştiul de 17 ani al FC Viitorul, aleargă după primul gol în Liga 1 (galerie foto)

ro

18 Jan, 2020 00:00 3937 Marime text
Una dintre marile speranţe ale FC Viitorul, Alexi Pitu, este, la 17 ani, o prezenţă constantă în lotul primei echipe a lui Hagi, pentru care a debutat în Liga 1 în iulie 2018. Aflat actualmente în cantonament cu formaţia constănţeană în Antalya, Alexi speră la mai mult în 2020 şi are încredere că îşi poate îndeplini obiectivele. La 17 ani şi şase luni, Alexi Pitu este deja la cel de-al doilea sezon în Liga 1.
 
După debutul din 2018, urmat, din păcate, de unele accidentări care l-au ţinut departe de teren, talentatul atacant al Viitorului a revenit pe teren în Liga 1 şi în acest campionat. „Stagiul din Antalya e ca orice perioadă de pregătire, cu antrenamente şi meciuri multe. Sperăm să trecem cu bine peste ele şi să ne ajute în campionat. Pentru 2020 mi-am propus să marchez primul gol în Liga 1“, a arătat Alexi.
 
În 2018, acestea devenea, la 16 ani şi o lună, cel mai tânăr debutant român în cupele europene. În Liga 1 a debutat la 16 ani, o lună şi 17 zile, iar primul său meci la FC Viitorul (un amical cu Galatasaray Istanbul, în iarna lui 2018!) l-a disputat la 15 ani şi şapte luni. Alexi duce mai departe numele Pitu în fotbal, fiind nepotul foştilor jucători Adrian şi George Pitu (veri), iar tatăl său (pe care-l cheamă tot George) a jucat şi el fotbal.
 

Îi place foarte mult campionatul Spaniei

 
Alexi este internaţional de juniori al României, iar în 2019 a devenit dublu campion national de juniori, cu echipele Under-17 şi Under-19 ale Viitorului, La o vârstă cu multe tentaţii în afara terenului, Alexi are mintea numai la fotbal. „Nu mă gândesc ce fac alţii, în afara fotbalului, la vârsta mea. Eu mi-am ales acest sport şi vreau să-mi fac treaba cât mai bine. Când nu sunt la fotbal sau la antrenamente, îmi place să mă relaxez şi să stau liniştit. Nu am un gen preferat de muzică, ascult de toate. Filmul meu preferat este «Joker». În afară de fotbal, îmi plac baschetul, tenisul de câmp şi boxul. Îmi place foarte mult campionatul Spaniei şi cred că mi se potriveşte“, a declarat Alexi Pitu.
 

„Sper să nu mă opresc aici“

 
Mijlocaşul central Andrei Artean a fost şi în prima parte a sezonului unul dintre cei mai constanţi jucători ai FC Viitorul, evoluând în 19 dintre cele 22 de etape şi având o medie a paselor reuşite de 90%. „Pentru mine este al doilea cantonament cu echipa în Antalya. E o perioadă grea, dar benefică. E baza noastră, pentru a ne îndeplini obiectivele şi a rezista în meciuri. Antrenamentele sunt frumoase, la Viitorul se lucrează mult cu mingea. Meciurile sunt importante, una e pregătirea, alta partida. Sunt de un an şi jumătate la FC Viitorul, iar anul trecut a fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea de fotbalist, cu două trofee cucerite. Sper să nu mă opresc însă aici, doresc să fiu din ce în ce mai bun. În campionat, ne aşteaptă patru meciuri foarte grele, cu adversari foarte buni, dar sperăm să obţinem multe puncte şi să ne îndeplinim primul obiectiv, acela de a ne califica în play-off. Sper să fiu sănătos şi să-mi ajut cât pot echipa“, a precizat Andrei Artean.
    

Noi pase decisive şi goluri

 
Un alt mijlocaş, Andrei Ciobanu, internaţionalul de tineret al FC Viitorul, a avut un an 2019 foarte bun, atât cu echipa de club, cât şi cu Naţionala U-21. În 2020, speră să continue prestaţiile excelente şi să-şi ajute echipa să obţină o nouă calificare în play-off. „E un cantonament cu multe zile de încărcare. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, întrucât vin patru meciuri foarte importante pentru noi. Ne dorim calificarea în play-off şi trebuie să jucăm cât mai bine în perioada următoare.
Avem două antrenamente pe zi şi în rest odihnă. De la 2020 aştept mai multe realizări ca în 2019. Sper să joc cât mai mult şi să am evoluţii cât mai bune la FC Viitorul şi la echipa naţională. Mă gândesc însă în primul rând la meciurile Viitorului, iar apoi la Jocurile Olimpice. Vor fi patru meciuri foarte grele, dar, dacă ne vom antrena foarte bine cu siguranţă vom câştiga. Sper să-mi ajut echipa în continuare, cu cât mai multe pase decisive şi goluri“, a precizat Ciobanu.
 

„Ne bucurăm că a revenit Chiţu“

 
Absent în ultima perioadă de la prima echipă, din pricina accidentărilor, Carlo Casap speră să revină şi mai puternic după cantonamentul din Antalya. „O perioadă foarte importantă pentru orice jucător, o bază a pregătirii. Cu meciuri amicale din trei în trei zile, prindem ritmul, astfel încât, atunci când va începe campionatul, să fim în cea mai bună formă. Programul de pregătire e foarte bine făcut, beneficiem de toate condiţiile şi încercăm să facem totul 100%. Îmi doresc să fiu sănătos şi să fac totul până la capăt, să nu mai am aceste mici scăpări şi să reintru în echipă foarte bine. Ne bucurăm că a revenit Chiţu şi sper că ne ajute cu experienţa pe care a acumulat-o. El cunoaşte totul pe aici, cred că e cel mai vechi jucător al Viitorului şi al Academiei. Cu siguranţă, ne vom înţelege foarte bine. Îmi doresc ca în primele două meciuri din cele patru să facem nişte puncte, ca să nu ne îngreunăm situaţia. În 2020, voi încerca să o iau pas cu pas, să nu mă mai gândesc foarte mult la obiective. În primul rând, vreau să fiu sănătos şi cu siguranţă va veni şi restul“, a punctat şi Casap.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Născuţi în 2002, în aceeaşi lună În meciul cu FCSB, FC Viitorul a folosit doi jucători în vârstă de 17 ani! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii