Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Hermannstadt - Farul, meciul inaugural pe noul stadion din Sibiu. „Marinarii“ au 13 meciuri la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

ro

09 Dec, 2022 09:32 3638 Marime text
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Primăria Municipiului Sibiu“.
 
  • Înainte de începerea partidei, va avea loc un spectacol de lasere, iar fanfara Academiei Forțelor Terestre Sibiu va intona Imnul National.
 
Stadionul Municipal din Sibiu, noua arenă construită în municipiul transilvan, găzduiește sâmbătă, 10 decembrie, primul meci: FC Hermannstadt - Farul Constanța, în etapa a 20-a a Superligii. 


Echipa de pe litoral conduce în clasament cu 44 de puncte, având o serie de 13 meciuri la rând fără înfrângere în toate competițiile (campionat și Cupa României) - nouă victorii și patru egaluri, în timp ce FC Hermannstadt, nou promovată, ocupă poziția a opta, cu 27 de puncte. Gazdele, care se întorc acasă, odată cu inaugurarea stadionului, au obținut un singur punct în ultimele trei etape din Superligă, în care nu au marcat (golaveraj 0-4).  

Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!
 
„Vom avea un meci greu, contra unei echipe incomode, care ne-a pus probleme în tur. N-am reușit atunci să înscriem (n.r. scorul a fost 0-0), sperăm să o facem acum. Ne așteptăm la un meci frumos, pe un stadion nou, care va fi inaugurat cu această ocazie și va fi plin. Suportul publicului va conta mult pentru gazde, dar nu avem emoții, fiindu-ne și nouă fanii alături. La fiecare deplasare, indiferent de cât de lungă e, ei vin, iar aceasta ne dă putere. Visez la momentul în care voi juca pe noul stadion din Constanța. De mic copil mergeam pe vechea arenă, în acea zonă am crescut. Abia aștept să se facă noua stadion și să fie plin meci de meci. Va fi altceva. În ultimul meci, în Cupă, FC Hermannstadt a învins Chindia cu 4-1, dar în prima partidă de la reluarea campionatului a pierdut cu FC Voluntari. Însă aceasta nu schimbă cu nimic datele problemei. Cum am spus, ne așteptăm la un meci greu, dar vom face totul pentru a câștiga și a ne menține parcursul bun“, a declarat tânărul mijlocaș farist Constantin Grameni.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Acesta nu crede că Farul e avantajată de faptul că FC Hermannstadt nu a marcat în ultimele trei etape, în care a obținut doar un egal. „Nu cred că ne avantajează, vor da mai mult. Dar sperăm ca seria lor negativă să continue și contra noastră, să nu înscrie, iar noi să marcăm măcar o data și să luăm toate punctele. La noi se dovedește că nu e întâmplător nimic, alcătuim o echipă bună, care lucrează mult la antrenamente și transpunem aceasta în jocul nostru. Mai avem două meciuri din acest an, nu ne uităm în spate, ci doar înainte, la ce facem noi. Nu trebuie să privim la rezultatele CFR-ului sau ale altor echipe, ci să ne comparăm numai cu noi“, a precizat Grameni.    
Un alt tânăr de la Farul, mijlocașul ofensiv Alexi Pitu, crede că FC Hermannstadt se va motiva în plus, având în vedere că întâlnește liderul clasamentului și va susține primul meci pe noul stadion, dar „marinarii“ sunt pregătiți să bifeze un nou succes.

„Vom avea o misiune dificilă, cu atât mai mult cu cât gazdele vor inaugura acum stadionul. FC Hermannstadt a început bine campionatul, s-a menținut, dar sperăm să facem un meci bun și să câștigăm. Fanii lor vor fi în număr mare să-i susțină, însă noi suntem obișnuiți cu presiunea și sigur vom face o treabă bună. Vom vedea cum va fi atmosfera frumoasă de la Sibiu, pe care o vrem și la Constanța, pe noua arenă. Față de Cupa României, în campionat va fi altceva. Vom fi foarte pregătiți și concentrați. FC Hermannstadt se va mobiliza în plus contra liderului, dar toate echipele joacă tare cu noi. Cel mai important e ca noi să ne facem treaba. Avem un parcurs foarte bun, pe care sperăm să-l menținem, iar în iarnă să intrăm pe primul loc, a arătat Alexi Pitu.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Stadionul din Sibiu s-a deschis oficial miercuri, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Panglica a fost tăiată, cu o zi înainte, de primarul din Sibiu, Astrid Fodor, și de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Pentru meciul cu Farul, toate biletele de intrare au fost vândute, astfel că partida se va desfășura cu casa închisă. Noua arenă are 13.013 locuri. Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament, o sală de forță, spații destinate media. De asemenea, pe stadion este și o pistă de atletism în lungime de 400 m, cu patru culoare de 1,22 m lățime fiecare. La subsolul tribunei a II-a este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Stadionul cuprinde și o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii.
 
Spectacol de lasere
 
„Primul meci se va juca pe Stadion sâmbătă, 10 decembrie și sper ca echipa sibiană să aibă cât mai mulți suporteri alături, în tribune. Înaintea fluierului de început al partidei, va avea loc încă un moment special, organizat de Primăria Sibiu pentru a marca acest meci inaugural: un spectacol de lasere care va vorbi despre Sibiu și sport, cuvintele cheie ale unui proiect pe care l-am realizat cu sprijinul comunității și pentru comunitate”, a declarat primarul Astrid Fodor, potrivit paginii de Facebook a Primăriei Sibiu.
 
Conform sursei citate, spectacolul de lasere va începe de la ora 18.40, astfel că cei care și-au cumpărat bilete pentru acest meci trebuie să ajungă pe stadion până la ora 18.30. După spectacol, înainte de începerea meciului, fanfara Academiei Forțelor Terestre Sibiu va intona Imnul National.
 
„Va fi nebunie, va fi plin stadionul, abia așteptăm să jucăm în noua incintă. Am început bine campionatul, iar apoi am avut o perioadă puțin mai proastă. Acum revenim acasă, unde, dintre cele opt meciuri jucate aici, nu am pierdut niciunul. Sperăm să fie la fel de acum încolo, ajutându-ne și suporterii, care vor fi mult mai mulți acum, ceea ce va conta foarte mult“, a declarat fotbalistul Petrișor Petrescu, de la FC Hermannstadt. „Bravo lor că au construit stadionul. Din ce am văzut, arată super, o să-l vedem. Îmbrățișez orice inițiativă de a se face în România lucruri frumoase pentru sport, cultură, sănătate. Și segmentele sociale sunt importante și trebuie să investim mult în ele. De asta are nevoie România“, a spus și Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

FC Hermannstadt - Farul Constanța
Dina Grameni - „În tur, n-am reușit să înscriem, sperăm să o facem acum“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii