Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz fără precedent în învăţământul constănţean Sediul ISJ Constanţa, „călcat“ de procurorii DNA (document)

ro

09 Oct, 2014 00:00 3409 Marime text
Caz fără precedent în învăţământul constănţean! Ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a fost „vizitat“ de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Percheziţiile s-au desfăşurat concomitent şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, precum şi la două licee din municipiul Brăila, şi anume Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“ şi Colegiul Tehnic „Panait Istrati“. De la cele două unităţi de învăţământ au fost ridicate mai multe teze de Bacalaureat din sesiunea de toamnă 2014, de la diferite discipline, dar și cataloage. Iulian Danielescu, şeful ISJ Brăila, a fost dus la audieri la DNA Galați, în urma percheziţiilor. Danielescu, fost membru PNL, s-a bucurat de susţinerea preşedintelui suspendat al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, aflat în prezent în arest la domiciliu, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese.

 Ce spune inspectorul şcolar general Răducu Popescu


 Inspectorul şcolar general Răducu Popescu a declarat că procurorii DNA au ridicat de la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa mai multe documente privind cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Acesta a spus că acţiunea de ieri dimineaţă a fost mai degrabă un „control“ decât o descindere.
 
„ISJ Constanţa nu are treabă cu acest dosar. Organele de anchetă au solicitat nişte înscrisuri cu privire la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. ISJ nu este implicat, noi doar am pus la dispoziţie acele înscrisuri“, a declarat Răducu Popescu. Sesiunea de toamnă s-a desfăşurat între 25 iunie şi 1 septembrie, iar lucrările candidaţilor constănţeni au fost verificate la Brăila. Răducu Popescu a fost numit inspector general școlar, prin ordin de ministru, în locul lui Aliss Andreescu, în mai 2012. Răducu Popescu este asistent universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius“. De altfel, Popescu este şi consilier local PSD.

Ministerul Educaţiei Naţionale tace

 Contactaţi telefonic, reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au refuzat să comenteze. Ba mai mult, responsabilii de relaţia cu presa au declarat, ieri dimineaţă, că nu sunt la curent cu percheziţiile efectuate de către DNA la cele două inspectorate şcolare judeţene.

 Procurorii, sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii

 Oficial, ieri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au anunţat că dosarul penal vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, „comise în perioada august - octombrie 2014“. În cauză au fost efectuate percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate în municipiile Brăila şi Constanţa, dintre care patru la instituţii publice de interes local. În cauză, DNA a fost sprijinită de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii