Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana europeană Eliza Samara participă, în Canada, la Cupa Mondială

ro

26 Oct, 2017 00:00 2353 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Eliza Samara, multiplă campioană europeană, a plecat ieri în Canada, unde se va desfăşura, la Markham, în perioada 27 - 29 octombrie, Cupa Mondială. Eliza a beneficiat de un wild-card şi este însoţită la competiţie de antrenorul Viorel Filimon.
 
În 2012, pe când avea 23 de ani şi ocupa locul 38 în lume, constănţeanca a disputat finala competiţiei, găzduită atunci de China. Samara a întâlnit-o în ultimul act pe chinezoaica Shiwen Liu (numărul 17 ITTF şi principala favorită a competiţiei), în faţa căreia a cedat cu 0-4, dar a stabilit performanţa de a deveni prima sportivă non-asiatică ce dispută finala Cupei Mondiale.
 
Site-ul oficial al competiţiei din Canada i-a dedicat Elizei un articol, în care campioana este citată şi cu o declaraţie: „Sunt foarte bucuroasă că am primit wild-card. Sper să fiu în cea mai bună formă şi să-mi depăşesc cel mai bun rezultat de la Cupa Mondială“. În material se aminteşte că, în acest sezon, Eliza s-a accidentat serios la genunchi, ceea ce a necesitat operaţie şi perioadă de refacere, însă aceasta nu a împiedicat-o să participe la Campionatul European, unde a avut o contribuţie importantă în obţinerea de către România a medaliei pe aur pe echipe.
 
Aflată actualmente pe poziţia a 26-a în lume, Eliza va evolua la Cupa Mondială alături de Shiwen Liu (China), Dina Meshref (Egipt), Yuling Zhu (China), Lily Zhang (SUA), Paulina Vega (Chile), Jian Fang Lay (Australia), Jie Li (Olanda), Kasumi Ishikawa (Japonia), Miu Hirano (Japonia), Matilda Ekholm (Suedia), Sabine Winter (Germania), Jia Liu (Austria), Georgina Pota (Ungaria), Szu-Yu Chen (Taipei), Hyowon Suh (Coreea), Hoi Kem Doo (Hong-Kong), I-Ching Cheng (Taipei), Ho Ching Lee (Hong-Kong) şi Mo Zhang (Canada).
 
Sursa foto: Facebook (Eliza Samara) 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii