Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani de la bugetul local pentru SSC Farul Constanţa şi CS Farul Constanţa (documente)

ro

22 Mar, 2018 00:00 2737 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local Municipal Constanţa, care se va desfăşura vineri, 23 martie 2018, de la ora 14.00, în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa, se află şi cinci proiecte de hotărâre ce vizează sportul constănţean.
 
Primul proiect de hotărâre este pentru modificarea HCL nr. 227/2017 privind aprobarea Regulamentului privind acordarea de finanţări din bugetul municipiului Constanţa, pentru activităţi sportive organizate în baza Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

Următorul proiect de hotărâre de pe listă se referă la alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive a Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul Constanţa pentru perioada 4 ianuarie - 30 iunie 2018 din anul competiţional 2017/2018. Este vorba de 1.200.000 de lei cu TVA inclus, sumă necesară pentru atingerea obiectivului stabilit - promovare imediată în Liga a 2-a.
 
SSC Farul Constanţa este echipa de fotbal înfiinţată de suporterii constănţeni pentru a ţine în viaţă spiritul farist. În prezent, formaţia joacă în seria secundă a Ligii a 3-a şi este în cărţi pentru promovare, în condiţiile în care, în momentul de faţă, după două etape din retur, se află pe locul doi în clasament, dar la egalitate de puncte cu ocupanta primei poziţii.
 
Un proiect de hotărâre similar face referire la alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive a Clubului Sportiv Farul Constanţa pentru o perioadă din anul 2018. Este vorba de suma de 1.000.000 de lei cu TVA, pentru activităţile sportive derulate în perioada 1 aprilie 2018 - 31 octombrie 2018.

Potrivit referatului clubului către Primărie şi Consiliul Local Constanţa, în 2018, CS Farul are alocată de la Ministerul Tineretului şi Sportului (în subordinea căruia se află) o subvenţie în sumă totală de 2.546.550 de lei, din aceasta asigurându-se: cheltuieli de natură salarială pentru cei 41 de angajaţi, cheltuielile cu bunuri şi servicii şi activitatea sportivă.
 
Pentru ultimul segment, în 2018 a fost alocată suma de 904.000 de lei, faţă de 1.628.000 de lei (cât a fost aprobat în 2017), cu 44% mai puţin, sumă totală apreciată ca insuficientă, care acoperă numai o parte a necesarului cheltuielilor (calendarul sportiv competiţional naţional şi internaţional, taxe de participare în competiţii, premii, indemnizaţii, medicamente şi susţinătoare de efort, transport, masă, cazare, cantonamente de pregătire etc.). În aceste condiţii, CS Farul a solicitat de la bugetul local un sprijin financiar de 1.000.000 de lei.
 
Celelalte două proiecte de hotărâre din convocator legate de sport se referă la modificarea şi completarea a două hotărâri de Consiliu, nr. 175/2017, respectiv nr. 176/2017, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, zona Badea Cârţan (terenul de rugby), respectiv în municipiul Constanţa, str. Caraiman (baza sportivă „Triunghi“), din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa.
 
Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis că, pentru a putea fi promovate cele două proiecte de hotărâre de Guvern, trebuie modificate, în cele două hotărâri de Consiliu Local, în conformitate cu solicitarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, mai multe date care nu au fost trecute corect.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii