Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:36 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancherul Steven van Groningen evoluează la Triathlon Challenge Mamaia

ro

02 Sep, 2015 00:00 1293 Marime text
A şaptea ediţie a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est şi din Balcani, Triathlon Challenge Mamaia, care se desfăşoară în perioada 4-6 septembrie, în staţiunea Mamaia, va fi unul dintre cele mai complexe evenimente sportive organizate în România, adresându-se tuturor iubitorilor de mişcare, indiferent de vârstă. 
 
Timp de trei zile, aproximativ 1.300 de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la o adevărată sărbătoare a triatlonului, în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari, cât şi celor mici. Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia devine Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări.

Unde se primesc kit-urile de concurs

În prima zi a evenimentului, vineri, concurenţii vor primi kit-ul de participare, care va cuprinde casca de latex pentru înot oferită de Tyr, tricoul oficial al concursului oferit de Belloto, cip-ul de cronometrare (sistem electronic, timpi pentru fiecare probă), două numere de concurs (alergare şi bicicletă), medalie de finisher, diplomă electronică şi produse de la parteneri. Predarea kit-urilor de concurs se va face la Pavilionul Expoziţional Constanţa, între orele 14.00 şi 22.00.

Evenimentul de la Mamaia este Grand Final

Ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor, care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Evenimentul de sâmbătă încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare şi ciclism se desfăşoară pe şosea, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start şi finiş la ponton.

Participă şi preşedintele Federaţiei Române de Triatlon

Printre participanţii de la Triathlon Challenge Mamaia 2015 se numără şi Steven van Groningen, CEO RaiffeisenBank România, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri. Programul zilei de sâmbătă este următorul: probe individuale - ora 10.00 - start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare; ora 10.15 - start proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 12.00 - start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare; probe de echipă - ora 10.45 - start ştafeta sprint - 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare; ora 11.15 - start ştafeta olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare.

Competiţia copiilor

Festivalul Triathlon Challenge Mamaia continuă după-amiază cu „Start Campioni la Triatlon“, competiţie ce cuprinde două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare). Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Triatlon şi de Clubul Sportiv Smart Atletic. Copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 16.00 la aquatlon şi de la 17.00 la duatlon. Competiţia „Start Campioni la Triatlon” face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecţie şi pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 şi 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon.

Crosul popular pe distanţa de patru kilometri

În aceeaşi zi, începând cu ora 18.30, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, va avea loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire. Înscrierea se poate face online pe site-ul official www.trichallenge.ro/beachrun.

Cei mai buni triatlonişti profesionişti din lume se întrec duminică

Ziua de duminică este dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care se vor întrece în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licenţa Uniunii Internaţionale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei se vor afla sportivi din peste 20 de ţări, care vor lupta pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la suma de 25.000 de euro. Zona de start si finiş va fi amenajată la cele mai înalte standarde, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon, iar fiecare participant va beneficia de un serviciu de cronometrare electronică, cu rezultate oferite live, online şi transmise prin e-mail după terminarea cursei. Vor exista puncte de hidratare şi revitalizare pe traseu şi se vor face fotografii la finiş şi pe parcurs. Printre cei aproximativ 100 de sportivi care s-au înscris la startul probei olimpice (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare) se numără şi doi reprezentanţi ai României, Alexandru Diaconu şi constănţeanca Antoanela Manac. Startul în întrecerea feminină se va da la ora 9.30, iar în competiţia masculină, la 12.30, ceremonia de premiere fiind programată la ora 15.30.

DJ Vasile şi DJ K-Iu, la petrecerea triatloniştilor

Toţi sportivii şi cei dragi lor sunt invitaţi sâmbătă, 5 septembrie, la o super-petrecere în parcarea din faţa hotelului Rex. Distracţia începe la ora 19.30, cu festivitatea de premiere, unde vor fi răsplătiţi cei mai buni sportivi. De la ora 22.00, DJ Vasile are misiunea de a face sportivii să se mişte, dar nu pe pista de alergare, ci pe ringul de dans. De la 23.30, ritmul se schimbă puţin, cu DJ K-lu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii