Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Au reuşit imposibilul Antrenată de Viorel Filimon şi cu Eliza Samara în componenţă, România s-a calificat direct în sferturi la Mondiale

ro

03 May, 2018 00:00 1929 Marime text
Echipa naţională feminină de tenis de masă a României s-a calificat en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Halmstad (Suedia), după ce s-a clasat pe locul întâi în grupă. În sferturi, tricolorele se vor duela cu învingătoarea dintre Hong Kong şi Taiwan.

România, campioană europeană, a debutat însă în serie cu o înfrângere, 1-3 cu Olanda, într-un meci controversat. Potrivit Federaţiei Române de Tenis de Masă, înainte de începerea partidei, constănţeanul Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale a României, s-a prezentat pentru întocmirea foii de concurs, la ora 19.12. În acel moment, a constatat că arbitrul completase deja foaia României, invocând faptul că antrenorul trebuia să se prezinte cu 60 de minute înainte, în acord cu noua regulă adoptată în Jury meeting cu o seara înainte, la ora 19. La insistențele antrenorului român, arbitrul a refuzat categoric să-l lase pe acesta să termine foaia și a completat singur echipa, în ordine alfabetică. Imediat, FRTM a contestat acest lucru și, după consultări ale regulamentului, România a ales să joace în formula completată de arbitru, Irina Ciobanu, Adina Diaconu și Daniela Dodean (fără constănţeanca Eliza Samara și Bernadette Szocs, componentele principale ale echipei naționale). Apoi, imediat după terminarea meciului, a fost depus un protest referitor la situația de fapt, cerând rejucarea meciului, ceea ce nu s-a aprobat însă.
 
„Facem precizarea că nicio țară nu a fost anunțată înainte că vor fi făcute modificări, iar participarea la Jury Meeting nu era obligatorie (la acea oră, România avea programat antrenamentul oficial în sala de concurs și antrenorul era cu echipa în sală)“, se arată pe site-ul oficial al FRTM.
 
Din cauza înfrângerii cu Olanda, România risca să piardă calificarea din faza grupelor. Însă Eliza Samara, Bernadette Szocs și Dana Dodean s-au mobilizat, au câştigat celelalte patru partide și au reușit imposibilul: clasarea pe locul întâi în grupa C, calificându-se astfel direct în sferturile de finală. Tricolorele au învins în aceeaşi zi două mari puteri asiatice, Taipei (3-0) și Coreea de Nord (3-1)! Clasamentul final din grupă a fost: 1. România - 9p, 2. Coreea de Nord - 9p, 3. Taipei - 8p, 4. Olanda - 7p, 5. Polonia - 6p, 6. Cehia - 6p.

UPDATE 1:

România va juca în sferturi, joi, 3 mai, de la ora 17.00, cu Hong Kong, care a învins Taiwan cu 3-1.

UPDATE 2:

La aceeaşi întrecere din Suedia, selecţionata masculină a României continuă în turneul locurilor 13-24. Formaţia alcătuită din Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan, Hunor Szocs, constănţeanul Cristi Pletea şi Rareş Sipoş (antrenor, un alt constănţean, Andrei Filimon) şi-a jucat şansa calificării în primele 12 echipe ale lumii, într-un meci direct cu Hong Kong, pe care, în ciuda unui joc fantastic, tricolorii l-au pierdut, scor 2-3!

Sursa foto: Facebook (Radu Bata)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii