Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:16 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au dansat pe muzica lui Sorin de la Slatina Un fost antrenor al Farului a cununat acasă la Ceauşescu (galerie foto)

ro

17 Sep, 2013 00:00 6247 Marime text
Ion Barbu şi soţia sa, Rodica, au fost naşii unei tinere perechi din satul Chiţeasca, oraşul Scorniceşti. Peste 400 de persoane au petrecut la o nuntă de vis

Unul dintre fotbaliştii cu cea mai lungă prezenţă neîntreruptă în culorile alb-albastre (12 ani la activ ca farist), fost căpitan al echipei, fost antrenor (secund şi principal) al Farului şi unul dintre favoriţii suporterilor „marinarilor”, Ion Barbu s-a aflat din nou în postura de naş. După ce el şi soţia sa au devenit părinţii spirituali a doi tineri din Constanţa, acum i-au cununat pe Andreea şi Nuţu Palincaş, consăteni cu naşii, la Chiţeasca, un sat din judeţul Olt, care aparţine de Scorniceşti, acolo unde s-a născut Nicolae Ceauşescu.

Andreea (23 de ani) şi Nuţu Palincaş (22 de ani pe 14 decembrie a.c.) s-au căsătorit civil anul trecut, iar acum au efectuat ceremonialul religios şi petrecerea. Pe lângă miri, nunta a fost însufleţită şi de nuni: un naş arătos şi celebru, fost fotbalist, o naşă frumoasă şi populară şi o fiică a celor doi, Maria Arina (care face şase ani pe 21 decembrie), dezgheţată şi descurcăreaţă. Mirele şi mireasa sunt şi rude cu Ion Barbu, din partea tatălui acestuia, Gheorghe Barbu, care l-a năşit, cu ani în urmă, pe tatăl lui ginerică. În plus, Andreea şi Nuţu locuiesc în Chiţeasca foarte aproape de casa părintească a lui Ion Barbu, la 100 m de aceasta. Deci legătura dintre cele două familii este una extrem de strânsă. Nuţu Palincaş are o firmă de construcţii, iar Andreea este contabila Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Scorniceşti. Biserica unde celor doi li s-a pus cununiile a fost cea din Chiţeasca, după care bogatul alai de nuntă, de peste 400 de persoane, s-a mutat la „Donald”, un restaurant cochet, aflat între Slatina şi Scorniceşti, la 20 de kilometri de Slatina. „A fost foarte frumos. O nuntă extrem de reuşită. La aceasta a contribuit şi localul, unul foarte frumos, de patru stele, şi formaţia, cea a lui Sorin de la Slatina, cel mai cunoscut muzicant din zonă. Cântă şi la Taraf TV şi i-am avut şi eu la botezul fetiţei”, a declarat naşul Ion Barbu.

Finul a urmat exemplul naşului şi a devenit şi el vânător

Conform tradiţiei, la miezul nopţii mireasa a căzut pradă hoţilor. Aceştia şi-au dus trofeul la un club şi le-au trimis vorbă mirelui şi naşului să vină să-l recupereze, dar să aibă neapărat la ei şase sticle cu şampanie şi una cu whiskey, altfel nu o văd la faţă pe Andreea. Nuţu Palincaş şi Ion Barbu s-au conformat cererilor hoţilor. Au readus mireasa la nuntă, iar petrecerea a continuat şi mai şi ca până atunci. „Ne bucurăm foarte mult că le-am fost naşi Andreei şi lui Nuţu. Le urăm încă o dată Casă de piatră, noroc în viaţă şi copii frumoşi şi sănătoşi! Abia aşteptăm să le botezăm şi primul moştenitor”, a mai spus Ion Barbu. Mirele îi poartă un respect deosebit naşului, care i-a insuflat şi lui pasiunea vânătorii. Fostul fundaş şi antrenor al Farului este un vânător neîntrecut, iar Nuţu a luat şi el acest microb. „Finul a doborât primul iepure în prezenţa mea, la pădurea Osica”, se mândreşte naşul. Ion şi Rodica Barbu mai au o pereche de fini, din Constanţa, Tiberiu şi Nicoleta Călin, cărora le-au botezat şi copilul, Robert, care are acum doi ani.

Îl ajută pe Gimi Farcaş la FC Performer

În vârstă de 36 de ani, Ion Barbu îl ajută actualmente pe Gimi Farcaş la grupa 1999 de la clubul FC Performer Constanţa, acolo unde mai activează antrenorii Raj Cărăuleanu şi Laurenţiu Gheorghe. „Gimi este prietenul meu şi îmi face plăcere să lucrez cu el. FC Performer are copii extraordinari, în primele trei meciuri din campionat au realizat numai victorii la scor: două cu 9-0 şi una cu 7-0”, a spus Ion Barbu.       

Ti-a placut articolul?

Comentarii