Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aseară, au disputat primul meci Copiii de la Farul 2010 evoluează la turneul zonal

ro

23 May, 2013 00:00 2019 Marime text
Echipa de juniori D a Şcolii de Fotbal Farul 2010 (născuţi după 1 ianuarie 2000; antrenor, Grigorie Tudor) participă în aceste zile la faza de zonă a Campionatului Naţional, care se dispută la Buzău, pe terenul „Gloria”. Aseară, micii „marinari” au susținut primul meci, trecând cu 2-1 de CSS Focșani. Adversarii au înscris în minutul 1, dar constănțenii au revenit prin golurile lui Draica (12) și portarului Panteș (20). La această categorie de vârstă, o repriză durează 30 de minute. „N-am jucat strălucit, dar e bine că am câștigat. Dacă jucam bine, ar fi trebuit să înscriem trei - patru goluri. Fiind vorba de primul meci, copiii au fost puțin emotivi. Oricum, chiar și așa, victoria e meritată. Am avut și două bări, iar arbitrul ne-a refuzat două lovituri de la 11 m. Sperăm ca, trecând cu bine de partida de debut, în meciurile următoare, să atingem un nivel mai înalt de joc”, a declarat antrenorului Grigorie Tudor.
Astăzi, de la ora 18.30, Farul 2010 joacă al doilea meci, cu Unirea Slobozia, care, în prima partidă, a pierdut la penalty-uri (3-4) cu CSS Focșani, după 3-3 la finele timpului regulamentar de joc. Din cealaltă serie fac parte Gloria Buzău, Oţelul Galaţi şi Viitorul Duminică Piteşti (Duminică este numele patronului clubului, băiatul său apreciindu-se că este cel mai bun din țară la această vârstă). Mâine dimineaţă, de la ora 10.00, câştigătoarele celor două grupe se întâlnesc în finala turneului de zonă, iar cine câştigă se califică la turneul semifinal. În prima partidă, Oțelul a dispus de Gloria după loviturile de departajare (1-1 după cele două reprize).
Lotul Farului 2010 este format din: Remus Panteş - portar; Costa Arău, Silviu Avătăchioaie, Codruţ Matei, George Marzavan, Andrei Plăcintă, Sebi Strungaru, Alex Babu, Cosmin Chirilă, Ioan Busova, David Draica, Luca Gorgoană, Eduard Petre, Andrei Câmpeanu, Iosif Chaban, Laur Vinţeanu, Mihai Abagiu, Dragoş Florea şi Ricardo Curte (fotbalist care este rudă cu mijlocaşul Ferdi Ghenciu, de la prima echipă a Farului) - jucători de câmp. „Am plecat de la Constanţa cu gândul de a câştiga seria şi a juca finala fazei de zonă, gândind că, dacă vom evolua ca în campionatul judeţean, nu avem cum să nu reuşim şi să nu ne calificăm în finală. Vrem să facem o figură frumoasă şi să arătăm că şi la Farul 2010 se lucrează bine”, a declarat Grigorie Tudor.

Academia Hagi joacă astăzi partida decisivă

Echipa similară a Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi eoluează la zonă la Brăila. Aseară, în al doilea meci, Academia a câștigat cu 2-1 cu Dinamo. Golurile Academiei au purtat semnătura lui Giani Gherghiceanu (15, 49), Dinamo înscriind n minutul 36. Au evoluat pentru Academia Hagi: Micu - Petrică, Leca, Ignat, Ianuși - Gherghiceanu, Bandula (45 Cheng), Oană (51 Calu) - Sabangeanu, Halep, Antochi (45 Onișa). Constănțenii (antrenor, Doru Carali; director coordonator, Marius Codescu) susțin, astăzi, de la ora 18.30, meciul decisiv pentru calificarea la turneul semifinal, cu Luceafărul Brăila. Ambele echipe au același număr de puncte, șase, Academia deținând avantajul unui golaveraj mai bun, 14-1 față de 6-1. Dacă partida se va încheia la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, la finalul cărora echipa câștigătoare va obține două puncte, iar învinsa un punct.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii