Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:07 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anda Nicola şi conceptul SkirtBike Femeile din Constanţa, invitate să pedaleze prin oraş îmbrăcate chic (galerie foto+video)

ro

03 Mar, 2016 00:00 2323 Marime text


Victor Bănescu, preşedintele CS Bilal 2000 Constanţa, a anunţat că doreşte demararea proiectului „Ciclism la malul mării“, prin care să fie promovat acest sport în rândul copiilor.
 

„De trei ani, la Federaţia Română de Ciclism sunt probleme, ceea ce a dus la o cădere liberă în ciclismul intern. Încercăm să-l revigorăm însă, iar aceasta trebuie să se facă prin creşterea copiilor. În acest sens, avem în plan ca, în luna mai, să organizăm câteva etape pentru copii“, a spus Victor Bănescu.


Lucrări ale artiştilor, împărţite de pe biciclete

 Preşedintele CS Bilal 2000 a arătat că, la Constanţa, trebuie pus accent şi pe ciclismul feminin, în acest sens existând sprijinul SkirtBike şi al Paper Girl, două concepte despre a căror dezvoltare la Constanţa a vorbit Anda Nicola. „Paper Girl doreşte să popularizeze arta urbană. Lucrări ale artiştilor au fost împărţite trecătorilor de pe biciclete. La Constanţa s-au derulat două ediţii, a treia urmează în curând. SkirtBike se adresează femeilor de toate vârstele care sunt active, optimiste şi dedicate unui stil de viaţă sănătos şi modern. Ele sunt invitate să pedaleze îmbrăcate chic, să fie cât mai libere în exprimare, pentru că, de fapt, asta şi înseamnă bicicleta, libertate de mişcare şi, până la urmă, de gândire. Pe 18 iunie, va fi a patra ediţie. Suntem foarte bucuroase că SkirtBike este o comunitate cu foarte multe fete. La Constanţa, s-a dezvoltat frumos. Ne alăturăm multor evenimente, susţinând astfel ciclismul constănţean“, a spus Anda Nicola. Ieri, pe bulevardul Mamaia din Constanţa, o tânără a pedalat în fustă şi purtând pantofi cu toc, ceea ce a atras atenţia, dar mai ales admiraţia, şoferilor şi a trecătorilor.

Două zile de Tur al Dobrogei

„Constanţa are nevoie şi de o echipă feminină. Avem patru fete, cadete, una dintre ele ocupând un merituos loc doi la Campionatul Naţional din 2015. Vrem să dezvoltăm şi la Constanţa ciclismul feminin. Cred că ele sunt puţin mai serioase în ce priveşte acest sport“, a arătat Victor Bănescu. Acesta a precizat că ediţia din acest an a Turului Dobrogei se doreşte a fi una dedicată în special amatorilor şi cadeţilor, pe 28 şi 29 mai.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii