Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, va fi prezent la Constanţa la meciul de baseball SUA - România (video)

ro

14 Apr, 2017 09:52 1556 Marime text
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va fi prezent la Constanţa cu ocazia meciului-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din România, și echipa națională de baseball a României.

Meciul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42.  Ulterior acest număr a fost retras, nici o echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei. 

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Ambasadorul SUA, Hans Klemm și Președintele Federației Române de Baseball și Softball, Andrei Mirescu vor vorbi în deschiderea meciului. David Burlacu, elev al școlii nr. 30 din Constanța va intona imnurile României și Statelor Unite ale Americii, iar Cercetași Marini din Constanța vor purta cele două drapeluri. Primarul Constanței va arunca prima minge a meciului.

Spectatorii vor avea parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bună dispoziție și surprize.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii