Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:47 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliştii juniori de la CSS1 Constanţa fac furori Uriaşul din Murfatlar, Raul Manoilă, bombardează porţile adverse (galerie foto)

ro

05 Nov, 2015 00:00 2893 Marime text

Echipa de handbal cu care Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa evoluează în seria C a campionatului de juniori 1 ocupă la finele turului locul doi în clasament, la egalitate de puncte însă, 17, cu formaţia de pe prima poziţie, CSM Bucureşti.

În cele şapte meciuri susţinute, jucătorii constănţeni, pregătiţi de Lăcrămioara Ilie şi Mariana Solomon, au înregistrat şase victorii şi o înfrângere (golaveraj 225-164), eşecul venind în meciul de pe teren propriu cu CSM Bucureşti, echipă care s-a impus însă la mare luptă, la doar un gol diferenţă, 31-30 (18-12). În celelalte confruntări, CSS1 Constanţa a câştigat cu scorurile: 20-16 (9-6) acasă cu CS Năvodari, 38-26 (20-10) în deplasare cu CSS Călăraşi, 35-20 (16-10) acasă cu CSS Medgidia, 40-27 (20-14) în deplasare cu CT Media Bucureşti, 36-23 (20-11) acasă cu Dinamo Bucureşti şi, în ultima partidă din tur, 26-21 (15-12) în deplasare cu Axiopolis Cernavodă.

Sâmbătă, joacă la Năvodari

În prima etapă din retur, CSS1 joacă sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11.00, la Năvodari. În aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, a fost programată şi partida CT Media Bucureşti - CSS Medgidia, în vreme ce confruntarea Axiopolis Cernavodă - CSM Bucureşti se va juca pe 21 noiembrie.
Clasamentul este următorul: 1. CSM Bucureşti - 17p, 2. CSS1 Constanţa - 17p, 3. CSS Medgidia - 13p, 4. Dinamo Bucureşti - 12p, 5. Axiopolis Cernavodă - 11p, 6. CSS Călăraşi - 11p, 7. CT Media Bucureşti - 5p, 8. CS Năvodari - 3p.

Cornel Culea e component al lotului naţional 

Lotul CSS1 Constanţa este format din numai trei jucători născuţi în anul 1997, restul handbaliştilor fiind născuţi în 1998, astfel că aparţin categoriei de vârstă juniori I şi la anul. Şase jucători au dublă legitimare, CSS1 şi HC Dobrogea Sud, jucând la ambele echipe: Cornel Culea (inter dreapta), component al lotului naţional, care aparţine de HCD; Raul Manoilă (inter stânga, un uriaş din Murfatlar, care are 2,05 m la 17 ani), Andrei Pletea (portar), Sever Borcescu (inter stânga, pivot), Paul Pătru (inter stânga, centru) şi Răzvan Zaval (extremă stânga, centru), handbalişti de la CSS1. În afară de cei şase, din lot mai fac parte Andrei Bădoi (extremă dreapta), Ştefan Meran (pivot), Gabriel Neacşu (centru, extremă stânga), Sergiu Drăniceanu (pivot), Alexandru Beleuţă (extremă stânga), Eusebiu Fotu (extremă dreapta şi stânga), Octavian Toader (portar), Alexandru Becu (extremă stânga) şi Andrei Muşat (inter stânga). Jucătorii nu sunt numai din Constanţa, ci şi din Murfatlar, Agigea sau Techirghiol. Andrei Pletea este vărul campionului european de tenis de masă din Constanţa Cristian Pletea, numărul trei în clasamentul mondial al categoriei sale de vârstă (15 ani).

„Alcătuiesc o generaţie valoroasă” 

„Suntem foarte mulţumiţi de cum răspund băieţii la antrenamente şi la meciuri. Alcătuiesc o generaţie valoroasă. Au calităţi tehnice, talie şi muncesc mult. Raul Manoilă e cel mai înalt, iar aproape toţi ceilalţi au peste 1,90 m. Ne dorim să mergem cât mai departe. Totul depinde de ei. Sunt de apreciat din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că fac sport, învaţă şi bine, la licee de prestigiu“, a spus Lăcrămioara Ilie. „Echipa evoluează foarte bine. Avem şase victorii şi un eşec, în partida cu CSM Bucureşti, echipă din care fac parte jucători din toată ţara. Oricum, această înfrângere a fost doar o întâmplare nefericită. Avem ca obiectiv calificarea la turneul final. Din această serie, primele patru clasate se califică la turneul semifinal. Toţi copiii sunt de perspectivă şi trebuie să avem grijă de ei“, a declarat Mariana Solomon.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 05 Nov, 2015 18:08 Bravo antrenoarelor! Unii muncesc gratis ca aceasta generatie sa ajunga departe! Sa li se faca statui ca domnului Bucovala!