Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia „Gheorghe Hagi“, în top şi în sezonul 2018/2019 Gică Popescu - „La copii, trebuie să primeze plăcerea de a juca fotbal“

ro

16 Dec, 2019 00:00 2830 Marime text

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ a avut un nou sezon de succes, în ediţia 2018/2019 a întrecerilor interne obţinând şase medalii naţionale (trei de aur, una de argint şi două de bronz) plus două Supercupe!


Paul Peniu, preşedintele Academiei Hagi, a subliniat că a fost un an „extraordinar“ pentru echipele academiei constănţene. „Un an foarte bun. Am câştigat titlul la cele mai importante trei categorii de juniori, plus Supercupa la juniori A şi la juniori B. A fost un an extraordinar.


În noul sezon, care a început, pot spune cu mândrie că suntem pe locul întâi la toate categoriile de vârstă. În vară, la Campionatul European de tineret m-am simţit mândru având în vedere câţi jucători de-ai noştri sau formaţi de noi au fost în lotul tricolor şi mi-am adus aminte de o premoniţie a lui Gică, atunci când ne-am apucat de Academie. Ne împărtăşea celor care eram lângă el visurile sale, ca în 2020 să ajungem să avem zece jucători la echipa naţională. Iată că visul i s-a împlinit mai devreme, iar bucuria a fost cu atât mai mare. Am avut jucători şi la tineret, avem şi la echipa mare. La toate loturile naţionale, avem cinci - şase fotbalişti care provin din academia noastră“, a spus Paul Peniu.


Rezervor extraordinar de talente


În 2019, Academia Hagi a împlinit zece ani de viaţă, iar performanţele înregistrate în acest interval i-au întrecut aşteptările lui Peniu. „Eu n-am visat, n-am crezut că se poate face în fotbal o asemenea performanţă. Încet-încet, am intrat şi eu în acest ritm de a-ţi dori în fiecare zi mai mult şi m-am obişnuit foarte repede. Nu a fost an în care să nu câştigăm cel puţin unul sau două titluri de campioni ai României. Și vom continua. Avem un rezervor de talente extraordinar, copii care au bucuria de a juca fotbal şi dorinţa de a deveni fotbalişti. Trebuie să-i încurajăm şi să-i ajutăm să-şi urmeze visul“, a punctat preşedintele Academiei Hagi.


Pentru mine, toţi sunt campioni“


Ca în fiecare final de an, jucătorii din grupele Academiei, de la cei mai mici până la cei mai mari, au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, s-au întocmit clasamentele primilor trei jucători pe fiecare grupă, care au fost recompensaţi, şi au fost acordate şi patru premii speciale.
„Jucătorii şi antrenorii au meritul pentru rezultatele pe care le-au obţinut. A fost un nou an cu performanţe. Grupele mari de juniori au ieşit campioane, dar la final trebuie premiaţi toţi copiii. O astfel de premiere pe ei îi motivează şi îi bucură foarte mult, pentru că sunt în continuare copii şi vor fi aşa până vor juca la echipa mare. Este un obicei pe care noi îl avem în fiecare an. Pentru mine, toţi sunt campioni, întrucât vin cu plăcere la stadion. Aceasta trebuie să primeze la copii, plăcerea de a juca fotbal. Sperăm ca aceste performanţe să se repete şi la anul. Mentalitatea noastră e de a fi mereu cei mai buni. La copii şi juniori nu ai nevoie de motivaţie. Ei fac totul cu plăcere. Au ocazia să joace şi să se joace într-un club cu condiţiile noastre şi sunt convins că apreciază acest lucru, pentru că altfel nu ar veni la noi. La sport, trebuie să ai o motivaţie personală“, a spus şi Gică Popescu, preşedintele FC Viitorul.


Trofee multe la Constanţa“


Și Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a subliniat că academia constănţeană, dar şi echipa de seniori au avut un sezon excelent. „A fost un an foarte bun, chiar excelent. La seniori, am adus alte două trofee, iar la juniori am câştigat nu ştiu câte cupe şi trofee, ne-am săturat de câte am luat. Am dat foarte mulţi jucători la echipa naţională de tineret cu ocazia celei mai mari performanţe din ultimii zece ani în fotbalul românesc. E unul dintre cei mai buni ani ai noştri. Ce vreţi mai mult? Și aici, la Constanţa. Trofee multe la Constanţa. Aşa puneţi-o! Un an cu trofee foarte multe la Constanţa“, a spus Gică Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi:


„Îi ajutăm să-şi împlinească visul“ Festivitatea de final de an la Academia Hagi. Cadouri, distincţii şi premii speciale (galerie foto)2
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/ii-ajutam-sa-si-implineasca-visul-festivitatea-de-final-de-an-la-academia-hagi-cadouri-distinctii-si-premii-speciale-galerie-foto-707648.html
FC Viitorul, un nou sezon remarcabil. Juniorii au cucerit şase medalii naţionale
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/fc-viitorul-un-nou-sezon-remarcabil-juniorii-au-cucerit-sase-medalii-nationale-694599.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii