Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost în cantonament la Predeal. Fraţii Cogali sunt în lot Echipa de fotbal din 2 Mai îşi schimbă numele

ro

07 Mar, 2017 00:00 4721 Marime text
Echipa de fotbal din localitatea constănţeană 2 Mai, care activează în Liga a 5-a, îşi va schimba denumirea, din Atletic 2 Mai în Poseidon 2 Mai - Limanu. Modificarea se face în urma punerii pe roate a noului club sportiv, Poseidon, care este unul de drept public, în cadrul Primăriei, şi care cuprinde mai multe ramuri, printre care fotbal şi lupte. În mitologia greacă, Poseidon este zeul mării, fiul lui Cronos şi al Rheei, iar în mitologia romană este cunoscut sub numele de Neptun.
 
Aflată pe locul şase în campionat, echipa din fotbal din 2 Mai va juca sub noua denumire în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa din sezonul viitor, 2017/2018, după 1 iulie a.c. Formaţia ocupă locul şase în Liga a 5-a (din 16 formaţii), având 27 de puncte, golaveraj 37-33 şi +6 la adevăr. În 15 partide susţinute în tur, echipa a înregistrat nouă victorii şi şase înfrângeri.
 
Cei mai cunoscuţi fotbalişti care joacă la 2 Mai sunt fraţii gemeni Enis şi Erdinci Cogali (foşti la Callatis Mangalia). De asemenea, evoluează şi Alin Cioinac, şi Mircea Staicu, iar antrenorul Marian Iorga remarcă şi câţiva tineri de perspectivă, printre care Georgian Creţeanu (din Mangalia), Denis Murgu şi George Tudor (ambii, din 2 Mai).
 
În iarna acestui an, formaţia a beneficiat în pregătire şi de un cantonament montan de şase zile, la Predeal. În acel stagiu, echipa din 2 Mai a susţinut şi trei partide de pregătire, cu Carpaţi Sinaia, cu Energia Remuş şi cu FC Caracal. Duminică, 2 Mai a jucat şi o partidă oficială, o restanţă din campionat, învingând pe teren propriu cu 5-2 Viitorul Cobadin. Celelalte rezultate ale restanţelor disputate în aceeaşi zi au fost: la Liga a V-a - Recolta Nicolae Bălcescu - CS Agigea II 2-2, Sport Prim Oltina - Speranţa Nisipari 0-2; Liga a VI-a - Seria Nord - Pescarul Ghindăreşti - CS Peştera 0-8, Steaua Speranţei Siliştea - Sportul Tortoman 4-0, Dunărea Ciobanu - Spicu Horia 1-5; Seria Sud - Grupul Şcolar Ion Bănescu Mangalia - Luceafărul Amzacea 2-5, Dunărea Ostrov - Viitorul Cobadin II 3-0 şi Sacidava Aliman - Trophaeum Adamclisi 0-1.
 
Sursa foto: Facebook (AS Atletic 2 Mai)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARIAN IORGA 07 Mar, 2017 08:22 Multumim redactiei sport a ziarului Ziua de Constanta pentru postare si aprecieri, sper ca cei tineri sa si confirme increderea acordata . Speram ca odata cu infiintarea noului club sportiv sa putem atrage tinerii catre sport in comuna noastra, unul dintre obiectivele domnului primar Dan Georgescu. De asemenea avem ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii bazei sportive a localitatii noastre pentru a crea conditii decente pentru practicarea sportului.