Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greva la FC Farul?

ro

06 Nov, 2009 18:23 1333 Marime text

Sătui să înghită „vrăjelile" conducerii, jucătorii de la FC Farul au protestat ieri spunându-şi păsurile în faţa presei. Ei susţin că dacă doleanţele nu le vor fi rezolvate, nu exclud chiar începerea unei greve.

„Am vorbit între noi şi am decis să protestăm pentru că nu ne-au fost plătite salariile din luna septembrie. Nu se pune însă problema să nu ne prezentăm la meciul cu Delta Tulcea de duminică. Vom găsi o altă modalitate de a fi auziţi", a declarat, în numele colegilor, eroul de la Galaţi Vasilică Cristocea.

Astfel, cele patru succese consecutive, care au readus echipa în lupta pentru promovare şi chiar pentru primul loc, nu au fost recompensate cum se cuvine de conducere iar problemele organizatorice au ieşit iarăşi la iveală.

Noul conducător de la Farul, Sevastin Iovănescu, s-a dovedit a fi cel mai optimist dintre toţi dar a promis o demisie de onoare în catul în care incertitudinile vor continua. „Sunt sigur că jucătorii vor da ce au mai bun la meciul cu Tulcea. Am vorbit cu patronii şi au spus că salariile vor fi achitate cel târziu marţi. Eu sunt de partea jucătorilor şi spun că, în cazul în care marţi nu vor fi achitate restanţele voi demisiona", a explicat oficialul alb-albaştrilor.

Şumudică e între ciocan şi nicovală

Antrenorul Marius Şumudică a arătat înţelegere pentru jucători şi crede că situaţia deja îl depăşeşte. „Nici nu vă imaginaţi ce fel de antrenament am făcut azi. Este greu să lucrezi în aceste condiţii şi foarte greu să motivezi jucătorii, mai ales înaintea unui meci atât de important cum este cel cu Tulcea. Pe mine mă depăşesc însă aceste probleme. Tot ce pot spune este că îi înţeleg pe jucători şi sper ca situaţia să se rezolve cât mai repede", a declarat tehnicianul marinarilor.

De parcă restanţele salariale nu ar fi suficinte, jucătorii care nu au casă se pot trezi oricând în stradă. Cel mai bun om al formaţiei în acest sezon, portughezul Chico Fernandes, are restanţe la chirie de patru luni pentru că FC Farul a „omis" să-i achite proprietarului suma hotărâtă iar acesta l-a ameninţat pe atacant că într-o săptămână îşi va găsi bagajele la uşă.

Vă reamintim că imediat după demiterea fostului preşedinte, Mircea Crainiciuc, Marcel Lică a refuzat oferta de a reveni la conducerea Farului din cauza restanţelor financiare şi a problemelor organizatorice grave. „Nu există un proiect viabil şi sunt probleme pe care eu nu aş putea să le rezolv", ne declara la vremea respectivă Marcel Lică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii