Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Urgenta" nu-si ia liber de Craciun sau Revelion

ro

24 Dec, 2009 03:14 1921 Marime text
spitalul_judetean.jpgÎn perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact 25, 26, 27 decembrie 2009 şi 1, 2, 3 ianuarie 2010, toate spitalele din subordinea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa (DSPJ) funcţionează cu linii de gardă de profil şi acordă asistenţă medicală de urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor DSPJ, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa are, în această perioadă, program normal de lucru. În plus, se va asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces. Toate solicitările populaţiei vor fi preluate la numărul de telefon 112.

Şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa asigură un serviciu de gardă permanent, pe perioada sărbătorilor, la sediul din str. Bogdan Vodă nr. 9.

Constănţenii trebuie să ştie însă că, Policlinica nr. 1 este închisă în zilele de 28, 29, 30 şi 31 decembrie. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au precizat că toţi pacienţii cu fracturi vor fi preluaţi direct de Unitatea de Primiri Urgenţe.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a cerut de marţi direcţiilor de sănătate publică să transmită, până a doua zi, lista cu responsabilii care vor asigura coordonarea asistenţei medicale de urgenţă în unităţile sanitare, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În plus, subsecretarul de stat a atras atenţia responsabililor locali că maşinile pentru calamităţi şi dezastre trebuie să fie mereu pregătite de intervenţie, având în vedere că elicopterele SMURD pot fi utilizate numai pe timp de zi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii