Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subsecretarul de stat al SUA, Jose W. Fernandez, în vizită oficială în România

ro

27 Sep, 2022 09:39 853 Marime text
foto: Facebook/ Guvernul RomânieiJose W. Fernandez, subsecretar de stat pentru creştere economică, energie şi mediu va călători la Bucureşti, în România, în perioada 27-29 septembrie, împreună cu delegaţia oficială a Statelor Unite ale Americii, la Conferinţa Plenipotenţiarilor (PP-22).

Potrivit reprezentanților Ambasadei SUA la București, această conferinţă va aduce laolaltă state membre ale Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) pentru a trasa cursul UIT în următorii ani şi a organiza alegeri pentru funcţiile de conducere.

„Statele Unite ale Americii susţin cu tărie candidatura lui Doreen Bogdan-Martin pentru postul de secretar general al UIT în mandatul viitor. Delegaţia SUA va fi condusă de ambasadoarea Erica Barks-Ruggles şi îl include pe ambasadorul Nathaniel Fick, noul ambasador pentru spaţiul cibernetic şi politică digitală, precum şi alţi reprezentanţi ai sectorul privat“ - au mai precizta reprezentanții Ambasadei SUA la București.

Pe durata vizitei, subsecretarul de stat se va întâlni şi cu importanţi lideri români pentru a discuta obiective regionale comune şi a aprofunda parteneriatul şi cooperarea dintre ţări pe o serie de subiecte, inclusiv energie, securitate alimentară, sănătate şi lanţuri de aprovizionare şi o economie digitală vibrantă care permite tuturor cetăţenilor noştri să beneficieze de perspectivele oferite de 5G şi reţelele wireless de generaţie viitoare.

Anul acesta Parteneriatul Strategic româno-american aniversează 25 de ani şi oferă un moment prielnic pentru ca subsecretarul de stat să discute despre modalităţile în care putem colabora pentru a creşte securitatea economică, în beneficiul popoarelor Statelor Unite ale Americii şi al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii