Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Judeţeană a Asociaţiilor de Proprietari Constanţa, nemulţumită de relaţia cu municipalitatea. Ce spune preşedintele Florica Ganea (galerie foto)

ro

19 May, 2018 00:00 6324 Marime text
Uniunea Judeţeană a Asociaţiilor de Proprietari Constanţa a prezentat, ieri, raportul de activitate pe anul 2017. Printre cei prezenţi s-au numărat Florica Ganea – preşedintele UAP Constanţa, Ioachim Hârşescu şi Adriana Cioroianu – vicepreşedinţii CJP Constanţa, şi Mihai Mereuţă – preşedinte Liga Habitat, ligă la care este afiliată UAP Constanţa.
 
Preşedintele UAP Constanţa, Florica Ganea, a ţinut să precizeze că activitatea anului 2017 a început sub semnul unor bune auspicii, resursele financiare necesare desfăşurării activităţii în condiţii normale fiind bune. „Multe asociaţii au venit la uniune şi s-au reafiliat, plătind cotizaţia şi multe au apelat de-a lungul întregului an la prestările de servicii pe care Uniunea le-a pus la dispoziţia lor. Au fost create astfel premisele recâştigării încrederii membrilor asociaţi faţă de Uniune în realizarea obiectivelor prevăzute în statut - de sprijinire a asociaţiilor de proprietari afiliate în activităţile de administrare“, a spus Florica Ganea.
 
Astfel, în decursul anului 2017, UAP Constanţa a acordat consultări gratuite pentru asociaţiile din Constanţa şi a ajutat la înfiinţarea de noi asociaţii.
„Recâştigarea încrederii asociaţiilor afiliate la uniune a dus la creşterea volumului de prestări servicii, precum consultaţii, îndrumare, sprijin. La finele anului 2017, au raportat indicatori superiori celor din anul 2016, aşa cum rezultă din raportul Comisiei de cenzori“, a mai spus Florica Ganea.
Aşadar, comisia de cenzori a UAP Constanţa reuşit să îmbunătăţească situaţia financiară a Uniunii, crescând disponibilităţile din conturile bancare. Nu în ultimul rând, UAP Constanţa a organizat cursuri pentru administratori şi a desfăşurat activitatea de cenzori pentru asociaţiile care nu au comisii de cenzori. Îmbunătăţirea situaţiei financiare s-a realizat ca urmare a creşterii veniturilor şi diminuării cheltuielilor. UAPJ Constanţa este singura din ţară care a reuşit să achiziţioneze imobilul sediu în care îşi desfăşoară activitatea.
 
„Prin activitatea noastră ne-am făcut cunoscută prezenţa, rolul şi atribuţiunile la nivelul primăriilor şi am semnalat o serie de probleme furnizorilor de utilităţi. Considerăm că am făcut ce a fost posibil pentru ca Uniunea să funcţioneze în parametri normali, astfel încât să fie capabilă să rezolve problemele cu care a fost sesizată, în interesul proprietarilor din asociaţii şi credem că prin votul acordat veţi confirma conducerea UAP Constanţa din anul 2017 de a-şi continua activitatea", a mai afirmat Florica Ganea.
 

Despre relaţia cu Primăria Constanţa

 
Referitor la relaţia UAP Constanţa - Primăria Constanţa, Florica Ganea a spus că, deocamdată, aceasta nu este prea bună. „Nu am găsit înţelegere în a ne sprijini să beneficiem de una dintre facilităţile fiscale prevăzute de vechiul Cod fiscal, respectiv scutirea la plată de impozit pe clădiri. Potrivit legislaţiei în vigoare, întrucât UAP Constanţa a fost declarată de utilitate publică, avea dreptul de a primi gratuit un sediu în care să îşi desfăşoare activitatea, precum şi de a fi scutită de impozitul pe clădire. La toate solicitările noastre s-a răspuns tendenţios şi în afara prevederilor legale. Totuşi, am reuşit ca, în urma reevaluării, să scădem la jumătate impozitul pe imobilul deţinut“, a anunţat preşedintele UAP Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii