Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP a dat în judecată Uniunea Artiştilor Plastici pentru recuperarea unor datorii. Conducerea UAP susţine că primarul Făgădău le-ar fi promis sprijinul! (document)

ro

20 Aug, 2019 00:00 2898 Marime text
Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP) i-a dat în judecată pe artiştii plastici constănţeni pentru recuperarea unor datorii, reprezentând penalităţi facturate pentru chirii neachitate şi alte penalităţi pentru zilele de întârziere (vezi secţiunea „documente”).
 
Gheorghe Dican, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, ne-a declarat că Uniunea a fost luată prin surprindere de iniţierea acestui proces, în condiţiile în care primarul municipiului Constanţa, le-ar fi promis artiştilor plastici susţinere deplină în desfăşurarea activităţii, dacă cele două uniuni vor îngropa „securea războiului”.
 
„În urma discuţiilor pe care le-am avut la sediul Primăriei, cu toţi „actorii’’ implicaţi în arta plastică din Constanţa, primarul Decebal Făgădău ne-a promis toată susţinerea dânsului. Procesul pe care RAEDPP Constanţa l-a pornit împotriva UAP România şi a Filialei UAP Constanţa mă face să cred că bunele intenţii ale primarului nu au ajuns şi în „curtea“ subordonaţilor acestuia”, susţine Gheorghe Dican.
 
La rândul său, directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, spune că sprijinul administraţiei locale pentru cele două filiale locale ale Uniunii Artiştilor Plastici nu are nicio legătură cu decizia Curţii de Conturi care obligă regia să recupereze sumele restante. RAEDPP are de recuperat 8.000 de lei, iar termenul fixat de instanţa de judecată este în a doua jumătate a lunii septembrie, potrivit lui Florin Gheorghe.
 
În ceea ce priveşte sprijinul pe care autorităţile l-au promis artiştilor plastici, Gheorghe spune că aceştia trebuie să facă solicitări la sediul regiei pentru obţinerea unor sedii pentru desfăşurarea activităţii. „Una dintre Uniuni deja a făcut acest lucru şi le-am repartizat un sediu pe strada Ştefan cel Mare, în apropierea Policlinicii cu Plată”, susţine directorul RAEDPP.
 
În ceea ce priveşte fostul magazin al Fondului Plastic Constanţa (sau Galeriile de artă) situat pe strada Ștefan cel Mare, şeful RAEDPP a adăugat că acesta a fost predat regiei, iar după finalizarea intabulării şi cadastrului şi a unei evaluări, acesta va fi scos la licitaţie de către regie. Pentru acest spaţiu, RAEDPP are deja o ofertă concretă din partea unei multinaţionale.
 
Citeşte şi: 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii