Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:26 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Colinde vizuale”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

14 Dec, 2019 00:00 1562 Marime text

La galeria de artă amenajată în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 15.00, vernisajul expoziției „Colinde vizuale“.
 
Organizat din inițiativa Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România, evenimentul le oferă constănțenilor ocazia de a se bucura de muzică și artă - pictură, grafică, ceramică, instalație -, precum și de a afla detalii despre activitatea artiștilor plastici ai urbei, în anul care tocmai se încheie.
 
La vernisaj vor lua cuvântul președintele filialei și curatorul expoziției, Florentin Sîrbu, precum și criticul de artă Eduard Andrei.
 
 „Prin această manifestare, artiştii plastici constănțeni încheie un an expozițional extrem de bogat, care a inclus o suită constantă de expoziții de grup ale filialei (la Constanța, la Brăila), câteva expoziții personale ale unor membri ai filialei, precum şi participări la expoziții naționale şi internaționale, saloane şi bienale de artă (în Bucureşti şi în țară). În acest sens, în cadrul evenimentului va fi proiect un scurt film, realizat de artista Mariana Constatinescu, care va trece în revistă principalele momente din activitatea filialei în 2019. De asemenea, «colindelor vizuale», daruri în lumină, formă şi culoare ale artiştilor plastici pentru publicul constănțean, li se vor adăuga cele muzicale, prin recitalul de colinde «Intarsii», prezentat de Facultatea de Arte a Universității «Ovidius»“, potrivit organizatorilor.
 
Expoziția „Colinde vizuale“ va rămâne deschisă timp de trei săptămâni şi va putea fi vizitată în orele de program ale muzeului, de miercuri până duminică, între orele 09.00 și 17.00.
 
Citește și:

Vernisaj de pictură semnat Aurel Bulacu, la Art Gallery Constanța

Ziua Dobrogei, marcată printr-o expoziție dedicată patrimoniului arhitectural multietnic

Ti-a placut articolul?

Comentarii