Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarii de stat au de lucru? Ce fac la Bucureşti Bărhălescu, Albu şi Preda

ro

21 Jul, 2012 01:00 1452 Marime text

Constanţa a trimis la centru trei secretari de stat. Dar... ce fac ei acolo?

Cristian Bărhălescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, spune că se ocupă de Direcţia Generală pentru Turism. „Mi s-au dat atribuţiile şi încerc să le cuprind“, spune Bărhălescu, care are în subordine aproximativ 100 de angajaţi. Chiar dacă nu a ajuns de foarte mult timp la MDRT, constănţeanul şi-a intrat în pâine şi, din câte spun colegii din minister, se descurcă de minune. „Programul este foarte încărcat, de la 8 dimineaţa la 9 seara, dar vin din branşă, ştiu ce trebuie să fac chiar dacă există un sistem birocratic complex pe care trebuie să îl cuprind“, a mai precizat Cristian Bărhălescu.

Un alt secretar de stat este Valentin Răducu Preda, la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Fostul consilier personal al primarului Radu Mazăre s-a apucat rapid de treabă şi a pus umărul la numirea noilor directori de la Aeroportul Mihail Kogălnicenau, de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime şi de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile. Potrivit organigramei postate pe site-ul ministerului, Preda se ocupă de Direcţia Generală Infrastructură, Transport Multimodal şi participarea sectorului privat, Direcţia generală reglementări în transporturi, Direcţia generală aviaţie civilă, Direcţia management, strategie şi mediu şi de Direcţia generală juridică şi resurse umane.
Şi liberalul Gheorghe Albu a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. „Mă ocup de relaţia cu Parlamentul şi de Direcţia Generală a Industriei Alimentare, de strategii, de politici de calitate, de Institutul de Pedologie şi de cel de Nutriţie. Însă facem parte toţi din colegiul de conducere al ministerului şi ne spunem părerea în toate domeniile“, a declarat Gheorghe Albu.


Ti-a placut articolul?

Comentarii