Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Cum a intrat în faliment Direct Turism SRL (Direct Aeroport)!

ro

19 Jun, 2021 00:00 3550 Marime text

 
  • Societatea comercială Direct Turism SRL este cunoscută pentru serviciul de transport Direct Aeroport.
 
  • Direct Turism SRL este condusă de Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru în Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), cu 90 % din capitalul social, și de KLD Services SRL, cu 10 % din capitalul social.
 
  • În fruntea KLD Services SRL se află omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, care deține 99 % din capitalul social.
 
  • Mihaela Elvira Gherasim Tanase deține 1 % din capialul social al societății KLD Services SRL.

Societatea comercială Direct Turism SRL, unitate controlată de Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru în Consiliul Director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT),  a intrat în faliment!
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, noul termen fiind stabilit pentru data de 06 octombrie 2021.
 
Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 10239/09.06.2021 a fost publicat și câteva date oficiale cu privire la situația financiară a societatea comercială Direct Turism SRL.
 
Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Cpnstanța, debitoarea Direct Turism SRL, a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvență, înregistrând datorii certe, lichide si exigibile în valoare de 5.175.586,03 lei a căror scadență a depasit termenul de 30 de zile.
 
Totodata, debitoarea a solicitat numirea în calitate de lichidator judiciar a practicianului în insolvență CII Iacob Lorena.
 
Asupra actiunii civile de față, instanța a reținut că debitoarea se află în stare de insolvență vădită, înregistrând debite în valoare totală de 5.175.586,03 lei, potrivit precizărilor depuse și a balanței analitice din luna februarie 2021, fiind îndeplinită astfel valoarea prag (cuantumul minim al creanței/debitului) de 40.000 lei.
 
 
Pentru aceste considerente, reținând că cererea de deschidere a procedurii simplificate a insolvenței formulată de Direct Turism SRL prin lichidatorul judiciar este întemeiată, a admis cererea debitoarei, dispunând deschiderea procedurii simplificate a falimentului și desemnarea în calitate de lichidator judiciar a practicianului în insolvență CII Iacob Lorena.
 
„Ridică debitoarei dreptul de administrare - constând în dreptul de a-și conduce activitatea, de a-și administra bunurile din avere și de a dispune de ele. Fixează termenul limita pentru verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor la 26 iulie 2021. Fixează data ședintei adunării creditorilor la data de 30 iulie 2021, orele 12,00 la sediul societății debitoare și convoacă creditorii. Dispune trimiterea convocărilor către toți creditorii, de către lichidatorul judiciar. Dispune sigilarea și inventarierea bunurilor din averea debitorului și indeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare.
 
Judecatorul sindic este Adrian Oprea de la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Mediconst SRL, firma medicului Aurelian Ivaşcu, a intrat în insolvență!

Cristian Bărhălescu, asociat cu KLD Services, firma lui Strutinsky
Direct Turism SRL (Direct Aeroport) a intrat în faliment


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii