Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvat ca prin minune

ro

24 Jun, 2010 02:36 2176 Marime text
cap_10.jpgSe spune că atunci când nimeni nu te mai poate salva, doar o minune mai poate face acest lucru. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Andrei Balaci, un copil în vârstă de 11 ani din Mangalia, care a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la sfârşitul săptămânii trecute, cu hemoragie digestivă severă. Eforturile cadrelor medicale din clinica de Pediatrie şi-au spus cuvântul, salvându-i în final viaţa lui Andrei. Directorul medical al instituţiei spitaliceşti, dr. Liliana Tuţă, ne-a declarat că au fost nevoiţi să trimită o ambulanţă până la Ploieşti pentru a aduce o masă trombocitară, necesară pentru ca băiatul să rămână în viaţă.

Cauzele declanşării acestei hemoragii digestive severe sunt încă necunoscute pentru doctori. „Băiatul lua de doi-trei ani tratament pentru astm şi credem că acest medicament a cauzat scăderea aceasta puternică a numărului de trombocite în sânge, care a determinat apoi hemoragia digestivă severă. Nu se ştie dacă acest medicament a fost prescris de către un medic sau e vorba de automedicamentaţie", a explicat directorul medical.

Şeful clinicii de Pediatrie, dr. Adriana Apostol, ne-a precizat că băiatul s-a prezentat la urgenţă cu un număr de 7.000 de trombocite, în condiţiile în care limita normală de celule roşii din organism este de 140.000. „Copilul a fost în pericol de a face hemoragie cerebrală dacă nu îl salvam la timp", a explicat dr. Apostol.

Mama băiatului a spus că acesta nu a prezentat nici un simptom. „A făcut febră 38 de grade Celsius pe fondul unei amigdalite inflamate şi i s-a dat de făcut analize, în urma căreia i s-a descoperit această scădere bruscă a trombocitelor în sânge, i-au apărut ulterior nişte pete pe corp, iar apoi a făcut hemoragie digestivă. Este singurul meu copil şi acum sunt bucuroasă că şi-a revenit, a început să mănânce hrană solidă. Acum este monitorizat în permanenţă de asistente", a declarat aceasta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 26 Jun, 2010 15:01 WOOOW Andrei Balaci e prietenul meu cel mai bun... bine ca a scapat :D