Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol sprijina autistii

ro

19 Dec, 2009 02:54 2862 Marime text
sigla_rompetrola.jpgRompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, au sprijinit pe 17 decembrie, primul spectacol de Crăciun susţinut de copiii de la Centrul „Marea Neagră" de Sprijin a Persoanelor cu Autism din Constanţa.

Spectacolul de Crăciun oferit de copiii afectaţi de autism a fost o premieră naţională.

„Rompetrol a fost întotdeauna aproape de membrii comunităţilor în mijlocul cărora îşi desfăşoară activitatea. Mă bucur că am avut ocazia de a sprijinim şi aceasta iniţiativă, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă. Am avut, astfel, prilejul de a aduce o mică bucurie în sufletele acestor copii, să îi facem să simtă spiritul Crăciunului", a declarat Cosmin Turcu, director general al Rompetrol Rafinare.

Reprezentanţii Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals au împărţit cadouri, jucării şi dulciuri, celor peste 20 de copii, gazde şi protagonişti ai spectacolului.

Cristina Gemanaru, coordonatorul acestui centru a precizat: „ De regulă, campaniile de susţinere a persoanelor afectate de sindromul Autism erau desfăşurate fără participarea directă a acestora. Începând însă cu acest prim spectacol, aceşti copii speciali ne-au demonstrat că îşi pot promova singuri dreptul de a face parte din viaţa comunităţii. Mulţumim încă o dată celor două companii membre ale Grupului Rompetrol pentru modul în care s-au implicat în a oferi bucurie acestor copii deosebiţi."

Companiile membre ale Grupului Rompetrol se vor implica mai departe în programe şi proiecte de responsabilitate socială, sprijinind astfel comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. În acest sens, Grupul Rompetrol a lansat în acest an programul naţional „Împreună pentru fiecare", program prin care îşi doreşte soluţionarea unor cazuri din domeniul sănătăţii şi al mediului, cu participarea comunităţilor locale beneficiare, promovând totodată voluntariatul şi spiritul civic.

DCRP

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii