Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:24 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Macici îşi prezintă cele mai aşteptate vinuri în avanpremieră

ro

19 Jun, 2012 01:00 2042 Marime text

MurfatlarM1_CramaAtelier1.jpgMult aşteptatele vinuri din recolta 2011, create de renumitul oenolog Răzvan Macici la M1 Crama Atelier de la Murfatlar, şi-au dezvăluit public aromele pentru prima dată joi, 14 iunie, la restaurantul Cantine de Nicolai.

În toamna anului trecut Murfatlar România anunţa două evenimente importante: înfiinţarea unei noi crame printr-o investiţie de 550.000 euro şi începerea colaborării cu renumitul oenolog Răzvan Macici. Cu o capacitate de 170.600 l bazine mici de inox şi 60.000 l baricuri, M1 Crama Atelier este noua bijuterie a Murfatlarului. Aici este terenul de joacă al lui Răzvan Macici, aici îmblânzeşte el strugurii pentru a-i transforma în cele mai remarcabile vinuri.

Iar cum vinul bun porneşte din vie, povestea noilor vinuri din recolta 2011 a început cu selectarea celor mai bune parcele pentru fiecare soi în parte, în Crama Atelier ajungând cei mai buni struguri, de pe parcelele pregătite cu dedicaţie încă din iarnă. Cramei Atelier i-a fost alocată o suprafaţă de 30 de hectare din cele 3100 cât deţine în total Murfatlar România.

Aşa cum trebuie să fie un lucru bine făcut, momentul lansării vinurilor a fost ales fără grabă, doar după ce fiecare detaliu a fost pus la punct. De la conţinut până la ambalaj, totul a fost gândit pentru a-şi merita numele de produse de excepţie. Vinurile M1 Crama Murfatlar vin cu un concept nou de contraetichetă pentru piaţa românească, sunt extrem de intuitive şi bogate în informaţii. O altă noutate o reprezintă timbrul detaşabil de pe contraetichetă, special realizat pentru colecţionari.

Clasificate în trei categorii: premium, superpremium şi ultrapremium, vinurile lansate joi sunt prezentate de însuşi creatorul lor, Răzvan Macici.

MurfatlarM1_CramaAtelier2.jpg„Povestea vinului de nisip continuă cu Sable Noble roze 2011 şi Sable Noble cupaj alb 2011. Pentru Sable Noble roze am păstrat linia şi am realizat tot un roze din Cabernet Sauvignon, un vin care delectează prin gustul de zmeură, căpşuni, nectarine şi cirese. Un vin expresiv cu o aciditate perfect echilibrată, o adevarată încântare în orice moment al zilei.

Faţă de ediţia din 2010 a cupajului alb, alături de Sauvignon Blanc şi Pinot Gris apar în plus Chardonnay şi Riesling Italian. Vinul este bine echilibrat, cu o mineralitate placută şi un fin parfum floral de fân proaspăt cosit.Cupajul a câştigat deja patru medalii internaţionale, cea mai importantă fiind aur la Vinalies Internationales.

Amprenta Muscat Ottonel 2011 - este o colecţie premium nouă care va fi, an de an, cea mai bună expresie a terroir-ului şi a recoltei din anul respectiv. Este un vin dulce, o adevarată încântare, un vin ideal pentru desert şi nu numai. Impresionantă este puritatea caracterului floral de Muscat şi echilibrul perfect între dulceaţa vinului şi aciditate. Serviţi-l neaparat rece, 8 - 10 grade.

Arezan Cramposie 2011 - am redefinit colecţia superpremium Arezan numai cu soiuri româneşti. Prima expresie este această Cramposie, prima din podgoria Murfatlar, un vin cu arome de polen de viţă de vie, de flori de camp, mere verzi şi fân proaspăt cosit. Cu o aciditate plăcută, este prin excelenţă un vin proaspat şi lejer. Au fost îmbuteliate 10620 de sticle.

Leat 6500 The Origin roze 2011 - este o nouă colecţie superpremium care debutează cu acest roze din Cabernet Sauvignon şi Feteasca Neagră. Este un roze deosebit de atractiv şi proaspăt. Aromele sunt de fructe de pădure, cireaşă si zmeură. Gustativ, regăsim acelaşi caracter de fruct, echilibrat de o aciditate fină. Au fost îmbuteliate 8653 de sticle.

Fatum roze 2011 - Fatum, adică destin, este o colecţie de vin şi de artă, o colecţie ultrapremium. Vinul este un Pinot Noir barrique într-o ediţie super limitată de doar 892 sticle MAGNUM, iar ambalajul este interpretarea destinului realizată de creatoarea de modă Ana Alexe" - Răzvan Macici, oenolog-consultant Murfatlar România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii