Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raspopitul Gheorghe Stoica, slujitorul imobiliarelor

ro

05 Jul, 2008 00:00 5979 Marime text
1215197336.jpg

Consilierul local Gheorghe Stoica pare a fi atins de inspiratie divina, atunci cand vine vorba de investitiile imobiliare

Figura destul de stearsa in sedintele de Consiliu Local, pesedistul, ajuns deja la cel de-al treilea mandat, are un ascutit fler in ceea ce priveste afacerile. In 2005, fostul preot, indepartat, la un moment dat, de clerici pentru carente de conduita, a cumparat doua case, ambele amplasate pe strada Amurgului, una, la numarul 32, iar cealalta, la 33. La ultima adresa, potrivit Registrului Comertului, figureaza SC Autolink Trans Europa SRL, care se ocupa cu verificari tehnice auto. Aici, in calitate de asociat il regasim pe Marian Bujorel Zaharia, personaj acuzat pentru luare de mita, in timp ce era angajat la Registrul Auto Roman. Aici, la numarul 33, pe un teren de 1.206 mp, Gheorghe Stoica, impreuna cu sotia sa, Eugenia, isi propune sa construiasca un imobil cu zece etaje. Sau, cel putin, asa arata proiectul depus la Agentia pentru Protectia Mediului (APM). Proiectul este elaborat de arhitectul Olivia Arsene, de la firma Kalinia Proiect SRL. Cladirea va avea, la subsol si la parter, cate 26 de spatii de cazare. Fiecare etaj va avea cate noua apartamente.

Zece etaje peste Magarul Tavalit

Se pare, insa, ca proiectul nu a fost decat o agila manevra afaceristica, pentru ca raspopitul consilier Stoica sustine ca nu va face nicio constructie pe Amurgului. "Da, asa este, am depus la Mediu proiectul acela, insa nu voi construi nimic acolo, deocamdata. Nu am putere, nici din punct de vedere financiar si nici psihic nu mai rezist", explica PSD-istul. Consilierul povesteste ca a cumparat terenul pe care se afla in trecut "o bodega de cartier, La Magarul Tavalit". "Am facut proiectul ca sa cresc valoarea terenului. Daca, la un moment dat, va dori cineva sa-l cumpere, o sa-l ia cu tot cu proiect, ca sa nu se mai chinuiasca omul. Acum, sa va spun drept, cu explozia asta in imobiliare, trebuie sa ai o mare putere financiara ca sa faci un asemenea proiect, iar eu nu am, sunt un parlit", se lamenteaza Stoica.

Resedinta pe "molozul orasului"

Se pare, totusi, ca strategia nu ii este straina parintelui Stoica. Legenda spune ca, atunci cand s-au facut primele lotizari in asa-numitul cartier al consilierilor din zona Faleza Nord, politicianul a pus mana pe mai multe loturi. A facut, pentru fiecare in parte, cate un proiect si le-a dat mai departe, la suprapret. Insa, nu le-a dat chiar pe toate, ramanand cu unul, pe strada Salonic nr. 15. Terenul, de 300 mp, i-a fost dat consilierului in concesiune, de catre primarie. Acolo, familia Stoica isi face o resedinta cu doua etaje. Evident, proiectul apartine tot firmei Kalinia Proiect SRL. "Da, este adevarat, ne facem casa acolo. Stiti, suntem deja in varsta, am obosit, se apropie pensia... Am depus la APM un proiect privind schimbarea pozitiei imobilului pentru ca este chiar langa mal, si acesta nu este foarte sigur. Am dat casa cu un metru in spate, ca sa nu o luam la vale, chiar daca am consolidat malul. Stiti, acolo este tot molozul adunat din oras. Am fost singurul care s-a dat inapoi", a explicat Gheorghe Stoica. Consilierul s-a mai plans ca, in celebrul cartier, strazile au numai cinci metri si ca "abia iti poti intoarce masina". In ceea ce priveste invecinarea cu multi dintre colegii sai din Consiliul Local, PSD-istul a replicat scurt: "Mai degraba, colegul iti da in cap decat sa-ti faca bine".

Afacerist cu fler

Cunoscut ca apropiat al presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, Gheorghe Stoica este un prosper om de afaceri. In urma cu patru ani, a dobandit un teren in intravilan cu o suprafata de 1.370 metri patrati. In plus, mai detine un apartament si o casa de locuit care are un teren aferent de 174 de metri patrati. Pe langa salariul de consilier, politicianul mai incaseaza venituri si din activitatea de administrator al firmei Princesse Star SRL, societate pe care a imprumutat-o, la un moment dat, cu 70.000 de euro. Insa, in declaratia de avere uita sa aminteasca de inca o firma a sa, SC Gesy Global SRL. Potrivit informatiilor furnizate de Registrul Comertului, Gheorghe Stoica este impreuna cu sotia sa, Eugenia, administrator si asociat la Gesy Global din anul 2004. Firma are ca obiect de activitate declarat restaurante. Se pare ca pentru familia Stoica, afacerile in domeniul restaurantelor sunt profitabile. Si asta deoarece Princesse Star SRL are acelasi profil. Potrivit Registrului Comertului, punctul de lucru al acestei societati este braseria din zona Cazino Mamaia, cunoscuta sub denumirea de Casa Verde, care, intre timp, a devenit un minicomplex comercial. O alta sursa de venituri, pe care consilierul Stoica prefera sa o treaca sub tacere, este si chiria pe care acesta o incaseaza de la patronii magazinelor din zona Perla - Cazino Mamaia. De asemenea, pe un teren aflat pe strada Chiliei nr. 6, care figureaza ca fiind proprietatea SC Princesse Star SRL, in martie 2007, Primaria Constanta a propus aprobarea PUD pentru ridicarea unui bloc. Proiectul de hotarare privind construirea imobilului il regasim in convocatorul numarul 28280/2.03.2007. Cladirea va avea patru etaje si se va intinde pe o suprafata de 242 metri patrati.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii