Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prea puţine manuale (video)

ro

11 Feb, 2011 00:00 2046 Marime text
manuale_minoritati_1.jpgElevii care provin din comunităţile minoritare nu au cărţi din care să înveţe limba maternă. Şi asta pentru că numărul de manuale destinate lor este mult prea mic, iar cele existente sunt atât de vechi încât se desprind foile din ele. În Constanţa, profesorii fac copii xerox din cărţile proprii şi le dau copiilor acasă câte un exemplar care să îi ajute la teme. Deficitul de manuale pentru clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale este enorm.

Acolo unde există, aceste cărţi sunt vechi, pentru că nu au fost reeditate de câţiva ani. Situaţia a fost sesizată şi în şcolile constănţene. Profesorii se văd nevoiţi să facă copii xerox din propriile manuale pentru ca cei mici să aibă de unde să înveţe. La şcoala Bogdan Petriceicu Haşdeu, de exemplu, acolo unde învaţă un număr mare de elevi din minoritatea turco-tătară, pentru clasele din ciclul primar nu există niciun manual.

O soluţie ar fi editarea unui număr mai mare de manuale, care să ajungă pentru mai mulţi ani. Unii profesori învaţă după manuale provenite din străinătate, pe care le găsesc la bibliotecile din oraş. Acestea însă nu pot fi folosite ca instrument didactic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii