Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste cinci sute de locuri de muncă pentru constructorii constănţeni

ro

22 Jun, 2012 01:00 1307 Marime text
La târg sunt oferite joburi pentru muncitori necalificaţi, dulgheri, fierari betonişti, izolatori termici, instalatori, zugravi, dar şi ingineri

Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor organizeazăal doilea târg de locuri de muncă destinat exclusiv sectorului de construcţii.


Evenimentul a fost inaugurat ieri şi continuă astăzi la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, între orele 09.00 şi 14.00.

Peste 520 de locuri de muncă în sectorul construcţiilor sunt oferite de 23 de companii. Mai mult, la PICAS, doritorii sunt ajutaţi să-şi facă un CV, în baza experienţei acumulate şi a cursurilor absolvite. „Pentru că este criză în domeniul construcţiilor, am considerat că este o oportunitate deosebită să oferim un număr mare de joburi celor care doresc să se angajeze în această branşă. Noi vrem să contrazicem stereotipul «nu avem unde să muncim». Noi contrazicem constant acest lucru", a declarat Simion Ilie, manager de proiect. La târg sunt oferite joburi pentru muncitori necalificaţi, dulgheri, fierari betonişti, izolatori termici, instalatori, zugravi, dar şi ingineri. De asemenea, două companii oferă doritorilor locuri de muncă în străinătate. Mai precis, pentru Germania se caută electricieni şi lăcătuşi montatori de panouri fotovoltaice. Târgul din Constanţa este cel de-al doilea eveniment de gen, după cel organizat în Bucureşti, care a fost un real succes. Târgul de locuri de muncă face parte dintr-o serie de patru astfel de evenimente şi este organizat în cadrul proiectului „Centre PICAS - Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă din sectorul de construcţii", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, „Investeşte în oameni!". Tot în cadrul proiectului au fost deschisepatru centre regionale(Bucureşti, Braşov, Galaţi şi Iaşi), unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot beneficia în mod gratuit de următoarele servicii: evaluare şi consiliere profesională, cursuri de formare, certificare de competenţe şi sprijin în identificarea unui loc de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii