Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori, găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân"

ro

14 Jul, 2012 02:27 3258 Marime text
În perioada 15 - 19 iulie, la Constanţa se desfăşoară a VII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Ştiinţe pentru Juniori (ONSJ). La această competiţie participă 118 elevi din 38 de judeţe ale ţării, 38 de profesori însoţitori şi 31 de membri ai Comisiei Centrale a Olimpiadei.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa. Concurenţii vor susţine două probe (practică şi teoretică), care înglobează cunoştinţe dobândite la trei discipline: biologie, chimie şi fizică. Acestea se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", în zilele de 16 şi 17 iulie.

Subiectul este unic pentru elevii din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a care au excelat la faza judeţeană a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în luna mai a acestui an, precum şi la olimpiadele de profil. Lotul Constanţei este reprezentat de 10 elevi: cinci provin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", doi de la Liceul Teoretic „Ovidius", câte unul de la Şcoala Castelu, Şcoala Valu lui Traian şi Şcoala „Ferdinand" din municipiul Constanţa. Festivitatea de deschidere a acestui eveniment se va desfăşura mâine, începând cu ora 18.00, în Aula Magna a Universităţii Ovidius Constanţa (sediul de pe bulevardul Mamaia). Elevii din alte judeţe participanţi la olimpiadă vor fi cazaţi în căminele studenţeşti ale Universităţii Ovidius. De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa va asigură elevilor intrarea la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, la Aqua Magic, la Muzeul Histria şi la Muzeul Adamclisi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii