Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oameni fara adapost, cazati la hotel

ro

28 Jan, 2010 03:36 1504 Marime text
boschetar.jpgTemperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă au impus luarea unor măsuri speciale de către autorităţile judeţene şi locale, care să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii, precum şi protecţia cetăţenilor ce pot deveni victime ale gerului.

O atenţie sporită s-a acordat protecţiei oamenilor. În acest context, prefectul judeţului Claudiu Iorga Palaz a solicitat tuturor primăriilor să identifice adăposturi unde pot fi găzduite persoanele fără casă sau bolnave ce pot deveni victime ale condiţiilor meteorologice din această perioadă. Majoritatea edililor s-au conformat, iar oamenii străzii din localităţile respective pot trece cu bine şi această iarnă.

Pentru a avea o situaţie clară din teritoriu, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut primarilor să i se raporteze: spaţiile în care oamenii se pot încălzi, măcar pe timpul nopţii când temperaturile scad considerabil, numărul persoanelor fără adăpost identificate, precum şi cel al persoanelor asistate de primării. Conform unei statistici centralizate la nivelul Instituţiei Prefectului, în judeţ au fost identificate 17 persoane fără adăpost, iar alte 101 sunt asistate. Însă, nu trebuie neglijat faptul că din situaţia înregistrată la Prefectură lipsesc informaţii de la primării precum cele din Constanţa, Mangalia, Băneasa, Amzacea, Ciobanu, Gârliciu, Săcele, Tortomanu şi altele.

În altă ordine de idei, în timp ce reprezentanţii unor administraţii publice locale s-au gândit să cazeze persoanele fără adăpost în cămine culturale sau în unităţi de învăţământ în care s-au amenajat câteva încăperi, în săli de sport, altele au pus la dispoziţie chiar sediul primăriei - cum este cazul autorităţilor din Comana, Ciocîrlia, Istria, Mereni, Mihai Viteazu, Oltina, Pantelimon şi Pecineaga. La Deleni autorităţile au găsit înţelegere la nişte familii din localitate şi din satul Pietreni, care au acceptat să asigure un acoperiş deasupra capului pentru două persoane fără adăpost. Dacă la Techirghiol sala de sport a rămas „neocupată", la Hârşova patru oameni ai străzii au scăpat de frig adăpostindu-se în una din cele trei săli de sport puse la dispoziţie de autorităţi. Însă cele mai norocoase persoane fără adăpost, dacă putem spune norocoase în circumstanţele date, au fost şase oameni care au avut posibilitatea de a scăpa de degerături fiind cazaţi în Hotelul Stadion Iftimi Elisei din municipiul Medgidia. Tot de condiţii foarte bune ar putea dispune şi persoanele fără adăpost din oraşul Basarabi care, în cazul revenirii condiţiilor meteo nefavorabile, ar putea fi cazate într-un apartament dotat cu cele necesare, de care dispune Primăria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii