Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaştele mai multor sfinţi au fost descoperite în Constanţa

ro

25 Oct, 2012 01:00 1411 Marime text
O raclă ce adăposteşte părticele din zece Sfinte Moaşte a fost descoperită în clopotniţa bisericii „Sfântul Dumitru" din Constanţa. Acestea sunt însoţite de un document redactat în limba greacă, emis de către donator, stareţul Schitului Vatopedin „Sf. Mare Mucenic Dimitrie" - Muntele Athos, care autentifică originalitatea acestora. Data la care a fost făcută donaţia către biserica românească este 18 aprilie 1936.

Din spusele lui Ilie Petre, parohul bisericii „Sfântul Dumitru", racla a fost, cel mai probabil, ascunsă în clopotniţa bisericii în anii `60, pentru a le proteja de autorităţile comuniste.

Din documentul de autenticitate reiese că racla conţine părţi din moaştele Sfântului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfântului Nou Mucenic Teodor, ale Sfântului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfinţilor fără de arginţi, ale Sfântului Trifon, ale Sfintei Teoctista şi ale unui sfânt anonim.

Racla va fi expusă spre închinare credincioşilor, începând din această seară, la biserica „Sfântul Dumitru" din strada Dorobanţi, numărul 64, în zona Delfinariu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii